Γοητευτικός, αντισυμβατικός,  με μια ευγένεια που θυμίζει προηγούμενες γενιές, ο Πέτρος Λαγούτης σε κερδίζει με δυο κινήσεις ρουά ματ. Με το μυστηριώδες βλέμμα του και την ηρεμία που πηγάζει από βαθιά μέσα του. Θεωρεί πως πρέπει κανείς να μάθει να απολαμβάνει τα πάντα, ακόμα και τη δουλειά του μιας και εκεί βρίσκεται γα 2/3 της ημέρας του, τον αγχώνουν… τα άγχη του, ενώ ο έρωτας για εκείνον είναι ένα μεγάλο “Πφφφ”! Τον συναντήσαμε μεταξύ Κύπρου και Αθήνας σε μια βόλτα με τη μηχανή του και μας είπε ότι πρώτη φορά σκέφτηκε πως θα παντρευτεί στα 30 του (είχε ήδη παντρευτεί νωρίτερα), πως στην προηγούμενη ζωή του ήταν ελάφι ενώ μας εξήγησε γιατί τον ιντριγκάρουν οι γυναίκες που σκέφτονται με ανδρικό τρόπο.

Yes i do Lagoutis press2 3

 Photos  by: Yorgos Fasoulis

Grooming by: Savvina Skepetari

Location: Άλσος Συγγρού

Ποια είναι τα 4  στοιχεία του χαρακτήρα σου που θεωρείς ελαττώματα και αν μπορούσες να αλλάξεις μόνο ένα ποιο θα ήταν αυτό;

Είμαι αρκετά πεισματάρης, δεν ξέρω να χάνω, είμαι αρκετά παρορμητικός και πολλές φορές δεν μπορώ «να κρατήσω εύκολα τα μυστικά του εαυτού μου». Είμαι δηλαδή ανοιχτό βιβλίο για τους άλλους. Παρόλα αυτά, εκείνο που θα άλλαζα είναι να μπορούσα να μάθω να χάνω. Αυτού του είδους η αντίσταση, του να μην θέλεις να χάνεις, έχει πολύ κόστος σε ενέργεια, χρόνο και φαιά ουσία. Πρέπει να μάθεις να λες και κάποιες φορές οκ αυτό δεν το κατάφερα και να πηγαίνεις παρακάτω.

Ο Μάρλον Μπράντο κάποτε είχε πει «Ηθοποιός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αν δεν μιλάς για αυτόν δεν ακούει». Είστε τελικά εγωκεντρικές προσωπικότητες οι ηθοποιοί;

Παρότι αυστηρή αυτή η κουβέντα, είναι πολύ σωστή και έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Κάνουμε μια δουλειά που εκ των πραγμάτων θέλουμε να μας κοιτούν και να μας χειροκροτούν. Σε παράλληλη σύνδεση με αυτό, ένας άλλος μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μου είχε πει κάποτε «ηθοποιός γίνεσαι μετά τα 40». Άρα αν συνδέσουμε αυτές τις δύο σκέψεις, προσωπικά φθάνω στο συμπέρασμα, ότι είναι ευχής έργο να καταφέρει ο ηθοποιός να θέλει να ασχολούνται στην πορεία με το έργο του και όχι με τον ίδιο και με αυτό τον τρόπο κάπως «μαλακώνει» και η αυστηρότητα του περιεχομένου της δήλωσης του Μπράντο.

Yes i do Lagoutis press2 4

Τι κάνει κάποιον πιστεύεις καλό ηθοποιό;

Κοίτα, πέρα από το ταλέντο που δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς τι είναι, θεωρώ πως για ένα καλό ηθοποιό χρειάζεται πολλή δουλειά, αυτοπειθαρχία, να μην υποτιμά καμία συνθήκη και τέλος ανοιχτό μυαλό για να δέχεται τις προσλαμβάνουσες που υπάρχουν γύρω του, τόσο στη δουλειά του όσο και στο υπόλοιπο περιβάλλον.

Τι σε αγχώνει;

Με αγχώνουν τα άγχη μου (γέλια) και τα άγνωστα και θολά νερά με την έννοια των καταστάσεων που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να διαχειριστώ κάποιες φορές.

Τι απολαμβάνεις να κάνεις μέσα στη μέρα;

Απολαμβάνω να πίνω καφέ μόνος μου ή μαζί με το σκύλο μου, να είμαι με τα παιδιά μου και να περνάμε ωραία, να είμαι με φίλους. Σαφώς, απολαμβάνω και τη δουλειά μου. Νομίζω ότι είναι μυστικό ζωής, το οποίο και εγώ ανακάλυψα στην πορεία, να μπορείς να απολαύσεις τα πάντα. Αν περιμένεις, να τελειώσεις τη δουλειά σου για να μπορείς να απολαύσεις, αυτό σημαίνει ότι τα 2/3 της ζωής σου είναι χαμένα. Αν το σκεφτείς, δουλεύουμε σχεδόν τα 2/3 της ζωής ή της μέρας μας. Συνεπώς πρέπει να βρεις τρόπο να απολαμβάνεις τα πάντα ή τουλάχιστον μέσα στα πάντα να βρίσκεις χώρο να απολαύσεις.

Yes i do Lagoutis press2 2

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες ως παιδί και δεν το έχεις καταφέρει;

Το κακό με εμένα είναι ότι είμαι ακόμα παιδί. Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω ακόμα, θα σου απαντήσω σε καμιά 30άρια χρόνια (γέλια).

Τι εκτιμάς σε μία γυναίκα;

Ως άνδρας εκτιμώ σε μια γυναίκα να μπορεί να σκεφθεί κάποιες φορές και λίγο ανδρικά. Νομίζω ότι το πρόβλημα της επικοινωνίας των δυο φύλων είναι ότι οι άνδρες από την πλευρά μας αδυνατούμε να σκεφθούμε, όπως εσείς οι γυναίκες και το ανάποδο. Οπότε όταν μια γυναίκα προσπαθεί να δει λίγο τα πράγματα από την οπτική του άνδρα είναι πολύ ωραίο. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες μαζί με το στοιχείο της ειλικρίνειας.

Ο πιο ωραίος γάμος που έχεις πάει ήταν;

Ο δικός μου!

Yes i do Lagoutis press2 10

Τι είναι εκείνο που σε «χαλάει» στους γάμους και τι εκείνο που απολαμβάνεις;

Δεν μου αρέσει η πολύ «glamour-ια» για το θεαθήναι. Όταν κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν για να γίνουν. Όμως απολαμβάνω πάρα πολύ τον αυθορμητισμό, την εκδήλωση αγάπης και τον ενθουσιασμό κάποιων ανδρών σε τέτοιες περιστάσεις. Μπορεί δηλαδή ξαφνικά (επειδή μου έχει τύχει αυτό σε γάμο) λόγω παραπάνω αλκοόλ να αρχίσει κάποιος να λέει πράγματα που για χρόνια δεν είχε το θάρρος ή τη δύναμη να πει. Όταν  βλέπω ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από μια τέτοια εκδήλωση να βγάλουν από μέσα τους ένα χείμαρρο και να τον ομολογήσουν αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.

Παντρεύεται ο καλύτερός σου φίλος και ένα βράδυ πριν το γάμο σου λέει «Πέτρο δεν θα το κάνω, δεν μπορώ να παντρευτώ αύριο». Τι κάνεις και τι τον συμβουλεύεις;

Παίρνουμε το αυτοκίνητο και πάμε μια πολύ μεγάλη βόλτα. Καθόμαστε και συζητάμε και προσπαθώ να τον καταλάβω γιατί σκέφτεται κάτι τέτοιο και αναλόγως βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε. Αν όντως δεν θέλει για σοβαρούς λόγους να μην προχωρήσει θα τον στηρίξω, αν όμως είναι απλώς άγχος και με τη γυναίκα του αγαπιούνται πολύ προσπαθώ να τον ηρεμήσω.

Τι δώρο θα έκανες και τι δεν θα έκανες στο ζευγάρι των φίλων σου που παντρεύονται;

Σίγουρα όχι διακοσμητικά για το σπίτι και τα κλασικά μπολ. Θα προτιμούσα να τους κάνω δώρο ένα πολύ ωραίο ταξίδι.

Yes i do Lagoutis press2 1

Yes i do Lagoutis press2 6

Έρωτας για σένα είναι…

Πφφφφφ. Νομίζω αυτό το πφφφφ και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι πολλά που δεν περιγράφονται που καταφέρνουν χωρίς να επέμβει η λογική να ταράξουν την ισορροπία στη ζωή μας.

Και Αγάπη είναι…

Θα το πω περιγραφικά. Οι άνθρωποι έχουμε αυτό που λέμε συναισθηματική νοημοσύνη και όταν σε δυο ανθρώπους αυτή ταυτίζεται, εκεί αρχίζουν και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αγάπης. Έπειτα ακολουθεί το ανιδιοτελές ενδιαφέρον και η έγνοια για τον άλλον. Αυτό είναι αγάπη.

Ο «τέλειος γάμος» περιλαμβάνει…

Έρωτα, αγάπη, παιδιά. Όσο οι άνθρωποι καταφέρνουν μέσα στο γάμο τους να κρατούν ζωντανά τα θέλω και τα όνειρά τους, τον έρωτα και την αγάπη, τότε έχουμε τον τέλειο γάμο!

Yes i do Lagoutis press2 9

 

Yes I Do λέω στη φιλία, στον έρωτα, στη δύναμη της θέλησης, στη δύναμη του καλού!

No I Don’t λέω στην γκρίνια, στην απαισιοδοξία, στην κακόβουλη κριτική.

Yes i do Lagoutis press2 8

Let’s play a Yes I do game!

Αγαπημένη χώρα: Ελλάδα & Ιταλία

Αγαπημένο μέρος στην Αθήνα: Μοναστηράκι

Χειμώνας ή καλοκαίρι;  Καλοκαίρι

Σπίτι ή έξω; Έξω

Αγαπημένο χρώμα: Κόκκινο

Αγαπημένη μουσική: Ροκ

Τι κοιτάς σε μια γυναίκα; Το πρόσωπό της.

Γάμος είναι: Ένα μεγάλο στοίχημα.

Για 1η φορά σκέφτηκα ότι θα παντρευτώ στα… 30 τελικά παντρεύτηκα πιο νωρίς (γέλια)!

Η τέλεια πρόταση γάμου περιλαμβάνει: Πολλά χαμόγελα!

Αγαπημένος ρόλος: Ο επόμενος…

Αντικείμενο που δεν αποχωρίζομαι ποτέ: Ντροπή μου το κινητό μου!

Αν ήμουν για μια μέρα γυναίκα θα έκανα… ειλικρινά δεν ξέρω (γέλια).

Αγαπημένος προορισμός: Εκπληρωμένος Ρώμη | Ανεκπλήρωτος Βαρκελώνη.

Αγαπημένος σκηνοθέτης: Κόπολα

Φέτος θα πάω διακοπές: Δεν ξέρω αν θα πάω!

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν: Ο παίκτης του Ντοστογιέφσκι.

Στην προηγούμενή μου ζωή ήμουν: Ελάφι

Κίνηση Ρουά Ματ είναι… το απρόσμενο.

Yes i do Lagoutis press2 7

Yes I do info

Φέτος βλέπαμε τον Πέτρο Λαγούτη καθημερινά στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Ρουά Ματ.

#yesidogr_freepress 

Από την Αργυρώ Γιακούμα