Η Μαρία Κόφου ζει για τα ταξίδια. H αδρεναλίνη ρέει στις φλέβες της και η περιπέτεια θα μπορούσε να είναι το middle name της. Για εκείνη, το να ξυπνά κάθε μέρα σε διαφορετική πόλη αποτελεί απόλαυση. Αν υποθέταμε πως ο γάμος είναι ένα μαγικό ταξίδι, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καταλληλότερο άτομο να μας μιλήσει γι’αυτό. Τι πιστεύει, λοιπόν, η αγαπημένη μας travel blogger για τον γάμο και τις σύγχρονες σχέσεις;

Η travel blogger Μαρία Κόφου.

Μαρία, θέλω να θυμηθείς τον πιο ΤΕΛΕΙΟ γάμο που έχεις πάει ποτέ! Τι είναι εκείνο που τον κατέταξε πρώτο στην καρδιά και το μυαλό σου;

Ήταν στην αγαπημένη μου Κύπρο, στη Λευκωσία, στον γάμο της κολλητής μου. Μέσα σε έναν υπέροχο χώρo που λέγεται Chateau Status και βρίσκεται ακριβώς στην πράσινη γραμμή -περίεργα συναισθήματα, στην αρχή- είχε στηθεί ένα παραμυθένιο σκηνικό με φοινικοδέντρα να μάς περικυκλώνουν. Λίγο πιο πέρα, λευκά τραπέζια και ένα υπέροχο μπαρ. Οι ωραίες μουσικές επιλογές πρόσθεσαν στη βραδιά τη σωστή δόση φινέτσας και ρομαντικής διάθεσης. Αν, βέβαια, υπάρχει κάτι το οποίο δε θα ξεχάσω ποτέ, αυτό είναι το πώς κοιτούσε το ζευγάρι ο ένας τον άλλο στα μάτια.

Από τον γάμο της καλύτερής της φίλης στην Κύπρο.

Μπορείς να φέρεις στη μνήμη σου την πιο ξέφρενη στιγμή σου σε κάποιο wedding party; Τι έκανες και ποιο συναίσθημα σου έχει αφήσει εκείνη η βραδιά;

Νομίζω ότι ήταν με διαφορά στο #BithasFamilyFestival. Ο χορός που ρίξαμε εκείνο το βράδυ, τα ποτά που ήπιαμε και το άραγμα στις ξαπλώστρες της παραλίας μέχρι να έρθει να μας μαζέψει το βανάκι το ξημέρωμα, ήταν μερικές μόνο από τις φοβερές στιγμές που ζήσαμε εκείνο το βράδυ.

Στιγμιότυπο από το wedding party της Μυρτώς Κάζη.

Περίγραψέ μας το ιδανικό νυφικό. Ύφασμα, σχέδιο, τα πάντα! Θέλω να το κάνω εικόνα!

Δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω επεξεργαστεί ιδιαίτερα. Νομίζω πως θέλω να είναι οπωσδήποτε λευκό με δαντέλα και ίσως να έχει κάποια διακριτικά λουλούδια στην πλάτη. Έχω αδυναμία στα νυφικά φορέματα της Nidodileda που έχουν μια πιο boho νότα η οποία ταιριάζει στο wanderlust spirit μου, αλλά και στα πιο ρομαντικά φορέματα madame shoushou. Nομίζω πως είμαι κάπου εκεί ανάμεσα.

Νυφικά Nidodileda.Νυφικά madame shoushou.

Ποια ήταν η πιο κομψή, πιο όμορφη και πιο στιλάτη νύφη όλων των εποχών;

Η Marnie Michaels στη σειρά «Girls». Αν πρέπει, όμως, να διαλέξω μια νύφη η οποία δεν παίζει κάποιον τηλεοπτικό ρόλο, τότε θα έλεγα σίγουρα την Amal Alamuddin!

Στιγμιότυπο από τη σειρά «Girls».

Ποια συμβουλή θα έδινες στις brides-to-be;

Αν μιλάμε για καλοκαιρινό γάμο, θεωρώ πως πρέπει να είναι όσο πιο απλός γίνεται.΄Ηδη η ζέστη κάνει τα πράγματα δύσκολα, οπότε όσο πιο easy going και λιγότερο formal τόσο το καλύτερο. Επίσης, όσο πιο αργά γίνει η τελετή τόσο πιο καλά θα είναι. Αντίθετα, όσο ο καιρός ψυχραίνει, οι grande εμφανίσεις είναι περισσότερο ταιριαστές με την εποχή!

Πόσο καλύτερο μοιάζει «το ταξίδι της ζωής» όταν είναι έχεις συνοδοιπόρο;

Πάντα το εμείς είναι πιο όμορφο από το εγώ. 

«Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με παρέα». -Αφρικανική παροιμία

Φίλα με να μη φοβάμαι, πάρε με αγκαλιά και πάμε…

Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ότι ένα ταξίδι χρειάζεται καλό προγραμματισμό, διάθεση για εξερευνήσεις και αφιέρωση χρόνου. Ισχύει το ίδιο και στις σχέσεις;

Σχεδόν! Συμφωνώ στα δύο τελευταία στοιχεία, αλλά όχι στο πρώτο. Στις σχέσεις τα καλύτερα συμβαίνουν όταν δεν τα προγραμματίζεις και το ταξίδι για να έχει ενδιαφέρον πρέπει να είναι μια συνεχής, απρόβλεπτη περιπέτεια. 

Δωσ’ μου το χέρι σου…

Σε τι λες πάντα Yes I Do;

Στα ταξίδια, στους γάμους με ελάχιστους καλεσμένους, στις boho λεπτομέρειες, στη χρυσόσκονη, στα λουλούδια, στους πραγματικούς φίλους.

Διαβάστε επίσης…