Δηλώνει αντισυμβατικός, αποφασιστικός και αισιόδοξος. Έτσι ακριβώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει και τον γάμο του Σάββα Πούμπουρα. Αντισυμβατικό μιας και ήταν μόνο εκείνος, η γυναίκα της ζωής του και οι κουμπάροι τους, αποφασιστικό γιατί έγινε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, και αισιόδοξο γιατί η ευτυχία για εκείνον είναι στιγμές που πρέπει να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου και μόνο.

Total look G. Papadogamvros, Wedding cake The Cakers

savas-poumpouras-yes-i-do-1.jpg

Σάββα, ο γάμος ήταν κάτι που το είχες στο μυαλό σου;

Εννοείται ότι τον είχα και τον σκεφτόμουν. Νομίζω πως όταν ένας άνθρωπος, ένα ζευγάρι, μπαίνει στη διαδικασία να παντρευτεί έχει σκεφτεί αρχικά το ενδεχόμενο να κάνει ένα παιδί. Τόσο η Αρετή όσο κι εγώ θέλαμε να αποκτήσουμε ένα παιδί, οπότε και το να παντρευτούμε ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας πολύ όμορφης οικογένειας.

Έκανες έναν από τους πιο «αντισυμβατικούς» -με την καλή έννοια- γάμους που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Τι χρειάζεται τελικά ένας γάμος για να περάσει καλά το ζευγάρι εκείνη την ημέρα;

Ο γάμος μου με την Αρετή ήταν το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής μου μέχρι στιγμής. Επιλέξαμε να τον κάνουμε σε στενό κύκλο, δηλαδή μόνο με τους κουμπάρους μας. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά είπαμε να το κάνουμε απλά και μόνο «για εμάς». Να ζήσουμε τη στιγμή μας όπως εμείς θέλαμε. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί: «Πρέπει να μάθεις πώς να οδηγείς τα δικά σου πλοία». Κι εμείς κάναμε ακριβώς αυτό… Όσο για εκείνη την ημέρα, αν έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου, όλα είναι απλά μαγικά.

Total look Massimo Dutti, Just Married Beach Towel B for Bachelorette Groom Panama Hat B for Bachelorette

savas-poumpouras-yes-i-do-2.jpg

Πιστεύεις στο «για πάντα μαζί»;

Πιστεύω πρωτίστως στο «καλά μαζί». Ένα ζευγάρι πρέπει να περνάει καλά, όμορφα, χαλαρά, να έχει κοινούς κώδικες επικοινωνίας και να μπορεί να ελίσσεται στις δύσκολες στιγμές. Δεν παντρεύεται κανείς για να χωρίσει… Αν έχεις λύσει τα προσωπικά σου θέματα, ­«τα του εαυτού σου», ξέρεις τι θέλεις και το έχεις βρει, τότε γιατί να μην πιστέψω στο «για πάντα μαζί»; Όλα στο μυαλό μας είναι και στο χέρι μας.

Με την Αρετή ήσασταν αρκετά χρόνια φίλοι. Τελικά η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορεί να αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά ενός επιτυχημένου γάμου;

Με τον/τη σύντροφό σου πρέπει να είσαι ούτως ή άλλως φίλος. Να είναι ο άνθρωπος εκείνος με τον οποίο θα μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου, τις σκέψεις σου, τα άγχη σου, τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές. Οπότε, ναι, θεωρώ ότι η φιλία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός επιτυχημένου γάμου. Η δική μας σχέση με την Αρετή εξελίχθηκε πολύ ομαλά. Περνάμε ωραία, κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, αποδεχόμαστε τις επιθυμίες του άλλου και έχουμε χαλαρή διάθεση χωρίς να σκοτίζουμε και πολύ το μυαλό μας για το τι είπε ο ένας και ο άλλος.

Total look G. Papadogamvros 

savas-poumpouras-yes-i-do-3.jpg

Υπάρχουν μυστικά που δεν πρέπει να αποκαλύπτονται μέσα σε ένα ζευγάρι;

Κάποτε πίστευα πως ναι. Όχι πια όμως… μόνο αν υπάρχει ειλικρίνεια και θέτεις τα πράγματα στη σωστή τους βάση και διάσταση μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις τις λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν. Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα θεμέλια που πρέπει να υπάρχουν για μία δυνατή και ισορροπημένη σχέση.

Τι είναι εκείνο που δεν θα ξεχάσεις καθόλου από την ημέρα του γάμου σου;

Το άμεσο της υπόθεσης. Σάββατο πετάξαμε, Κυριακή γυρίσαμε. Σούπερ fun!

Μια από τις μεγάλες σου αγάπες είναι η μαγειρική. Ο έρωτας, λοιπόν, περνάει από το στομάχι;

Μόνο περνάει; Από εκεί ξεκινάει (γέλια). Όλη μέρα μαγειρεύω στην Αρετή. Ξέρει ο λαός μας τι λέει. Είναι ωραίο να μαγειρεύεις στον άνθρωπό σου, δεν το συζητώ. Ακόμη κι αν δεν βγει καλό το φαγητό, η πράξη μετράει.

Σαν προσωπικότητα δείχνεις ένας αρκετά «χορτασμένος» άνθρωπος από εμπειρίες. Αυτό παίζει ρόλο προτού ένας άνδρας πει το Yes I Do;

Όλοι μας πρέπει να είμαστε «χορτασμένοι». Όχι μόνο οι άνδρες. Είναι πολύ βασικό να έχεις ζήσει τη ζωή σου, να έχεις αποκτήσει εμπειρίες και φυσικά να αποδέχεσαι ότι κι ο άνθρωπός σου είχε ζωή πριν από εσένα. Και τελικά σε έχει επιλέξει γιατί έχει κατασταλάξει στο τι θέλει. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε το παρελθόν κανενός.

Total look G. Papadogamvros

H πρόταση γάμου πρέπει να περιλαμβάνει…

Δεν υπάρχουν πρέπει. Ό,τι και όπως νιώθει ο καθένας. Όταν ξεφύγει κάποιος από αυτά που προστάζει η κοινωνία, είναι ελεύθερος να αυτοσχεδιάσει και να το ευχαριστηθεί.

Ο Σάββας με 3 λέξεις… Αντισυμβατικός, αποφασιστικός, αισιόδοξος.

Παντρεύεται ο κολλητός σου. Τι bachelor του οργανώνεις και τι συμβουλή του δίνεις; 

Δεν θα σου πω για το bachelor, αυτά τα οργανώνουμε εκείνη τη στιγμή. Τα καλύτερα δεν τα σχεδιάζεις ποτέ. Το μόνο που θα τον συμβουλέψω είναι να το κάνει γιατί πραγματικά το γουστάρει και όχι γιατί πρέπει ή γιατί κάποιος του το επέβαλε.

Ένα παιδί σε ρωτάει τι είναι η αγάπη. Τι του απαντάς;

Το να μοιράζεσαι και να κοιτάς και κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σου και μόνο.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που θα ήθελες να δώσεις στα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν;

Ό,τι θα έλεγα και στους φίλους μου… Να το κάνετε, αν το θέλετε πραγματικά, και να το ζήσετε στο 100%. Αξίζει!

Total look G. Papadogamvros, Wedding Cake The Cakers

Let’s Play a Game

Η πρώτη σκέψη που κάνεις το πρωί…  πάμε παραλία.

Ο πιο ωραίος γάμος που έχεις πάει…  ο δικός μου.

Στους γάμους βαριέσαι… την τούρτα.

Την επόμενη μέρα του γάμου πρέπει… να παρτάρεις.

Το τέλειο γαμήλιο hashtag… #όλακαλά.

Ευτυχία είναι… να μοιράζεσαι.

Δεν θα συγχωρούσες ποτέ… τα συγχωρώ όλα.

Στην προηγούμενή σου ζωή ήσουν… ίδιος και απαράλλακτος.

Το μεγαλύτερό σου ελάττωμα… είμαι τέλειος.

Το μεγαλύτερό σου προτέρημα… ξανά, είμαι τέλειος.

Τελευταία φορά που έκλαψες… δεν θα σου πω.

Η τέλεια νύφη είναι… η δική μου.

Αγαπημένο φαγητό… μακαρόνια με κιμά.

Αγαπημένος προορισμός… Πάτμος.

Λες Yes I Do… στις χαλαρές στιγμές.

Λες No I Don’t… στη μιζέρια.

Credits

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Styling: Σπύρος Σαββίνος

Location: Κτήμα 48

instagram: @savas_poumpouras

Διαβάστε αυτή τη συνέντευξη και πολλές ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης…

Συνέντευξη: Μύρωνας Στρατής

Οι φυλές των γαμπρών.

Sartor: Γαμπριάτικα κουστούμια με άρωμα Κυκλάδων.