Ήρθε στη φωτογράφιση και ξαφνικά ένα πέπλο καλοσύνης, τρυφερότητας και ευγένειας απλώθηκε στον χώρο. Μοιάζει να είναι βγαλμένη από κάποιο σκανδιναβικό παραμύθι με πριγκίπισσες ή, εναλλακτικά, από κ’αποιο βρετανικό μυθιστόρημα της Jane Austen. Η Aλεξάνδρα Εξαρχοπούλου όμως δεν είναι μόνο ένα πανέμορφο κορίτσι που μοιάζει με πορσελάνινη κούκλα. Είναι μία σύγχρονη γυναίκα με όνειρα, στόχους και το αίμα να βράζει στις φλέβες της. Φωτογραφήθηκε για το catwalk issue του Υes Ι Do αγκαλιά με μια γάτα και μας εκμυστηρεύτηκε όμορφα στιγμιότυπα από τη σχέση της με τον Ηλία Μπόγδανο, όλα όσα αγαπάει στους Έλληνες αλλά και τους Σουηδούς, τις προσωπικές της φιλοδοξίες καθώς και το όνειρο να ανοίξει ένα παραδοσιακό ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα σε κάποιο ελληνικό νησί. Tελικά, το αγαπημένο της τραγούδι «you’re beautiful» του James Blunt της ταιριάζει απόλυτα.

Αλεξάνδρα, μας προσέφερες ένα από τα πιο αιθέρια και τρυφερά cover stories που έχουμε κάνει ποτέ. Πώς ήταν η αίσθηση να φωτογραφίζεσαι με νυφικά για το εξώφυλλο του πιο σημαντικού μας τεύχους;

Το πόσο ενθουσιασμένη είμαι για αυτό το εξώφυλλο και την εμπειρία που βίωσα στο πλαίσιο της φωτογράφισης σίγουρα μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Τα συναισθήματά μου όμως ήταν τόσο έντονα, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποτυπωθούν σε μεγάλο βαθμό στις φωτογραφίες. Η χαρά και η τιμή είναι τεράστια! Αυτό που εγώ προσέφερα, όπως λέτε, ήταν ό,τι ακριβώς εξέλαβα από εσάς και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Βέβαια, θα ξαναφορέσεις νυφικό σε λίγες ημέρες για το Yes I Do Catwalk by System Professional. Έχουν μια ξεχωριστή μαγεία τα νυφικά, ακόμα όμως κι αν τα φοράς απλώς για μια φωτογράφιση ή ένα show;

Σύντομα θα ζήσω και την εμπειρία του show στο Yes I Do Catwalkby System Professional, για το οποίο ανυπομονώ! Το να φωτογραφίζεσαι με υπέροχα νυφικά σε ένα ονειρεμένο σκηνικό με πανέμορφο στολισμό είναι κάτι μαγικό έτσι κι αλλιώς.

Αλήθεια όμως, ένας γάμος πόσο μακριά –ή, γιατί όχι, πόσο κοντά– φαντάζει με βάση τα σημερινά σου δεδομένα;

Θα έλεγα ότι είναι πολύ κοντά και πολύ μακριά ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, αλλά σίγουρα δεν το σκέφτομαι ακόμα… Προς το παρόν απολαμβάνω τη διαδικασία αυτή μέσα από τις φωτογραφίσεις και τα shows.

Είσαι μοντέλο, έχεις σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, μαγειρεύεις, παίζεις τένις, πιάνο, είσαι πάντα απίστευτα γλυκιά, τρυφερή και χαμογελαστή. Πόσο απαιτητικό είναι για ένα κορίτσι να είναι αυτό το dreamgirl κάθε μέρα; Έχουν οι άλλοι άνθρωποι απαιτήσεις από εσένα;

Σας ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια! Το πιο σημαντικό για εμένα κι εκείνο στο οποίο προσπαθώ να εστιάζω είναι να ανταποκρίνομαι πρώτα στις απαιτήσεις που έχω εγώ από τον εαυτό μου, και μετά στις απαιτήσεις των άλλων. Ελπίζω να μην ακούγεται εγωιστικό, αλλά στο τέλος της ημέρας είσαι εσύ και ο εαυτός σου, οπότε έχει σημασία να νιώθεις ότι εκπληρώνεις σε μεγάλο βαθμό τις δικές σου προσδοκίες και αυτό το εκπέμπεις και στους ανθρώπους γύρω σου.

Τι έχουν οι Σουηδοί που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει ως χαρακτηριστικό στους Έλληνες;

Η οργάνωση είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους Σουηδούς και γενικότερα τις πιο βόρειες χώρες, οπότε πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει σε αντίστοιχο βαθμό και στη χώρα μας. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω πως είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου, προσπαθώ όμως να το υιοθετήσω.

Και τι έχουμε εμείς οι Έλληνες που «λείπει» από τους Σουηδούς;

Νομίζω πως από τους Σουηδούς λείπει ο αυθορμητισμός, η φιλοξενία και η έντονη έκφραση συναισθημάτων. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά αυτό που νιώθω πιο πολύ όταν βρίσκομαι στη Σουηδία είναι ότι όλα είναι βασισμένα στη λογική και την οργάνωση, και όχι τόσο σε αυτό που λέμε «αυτό που λέει η καρδιά».

Πώς αισθάνεται ένα κορίτσι όταν το αγόρι της δηλώνει μπροστά σε χιλιάδες άτομα –για παράδειγμα, σε μια τηλεοπτική εκπομπή– ότι τη λατρεύει;

Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ όμορφο και ξεχωριστό συναίσθημα. Είναι υπέροχο να νιώθεις τη σιγουριά που νιώθει ο άνθρωπός σου. Όμως, και να μην το δήλωνε μπροστά σε τόσο κόσμο, είναι κάτι που το αισθάνομαι από την πρώτη στιγμή και το εισπράττω καθημερινά, οπότε η ουσία παραμένει ίδια.

Πες μας κάτι για τον Ηλία που ίσως δεν γνωρίζουμε.

Ο Ηλίας είναι ίσως ο πιο ατσούμπαλος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ (γέλια)! Καθημερινά είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να μη σπάσει ή ρίξει κάτι ή να μην κάνει κάποια (μικρο)ζημιά. Αυτό όμως είναι ένα χαρακτηριστικό του που το έχω αγαπήσει πλέον, ακόμα κι αν χρειαστεί μέσα σε δύο εβδομάδες να αγοράσω δύο φορές την ίδια κολόνια επειδή θα του έχει πέσει από το ράφι του μπάνιου.

Πώς ήταν να βλέπεις τον Ηλία για τόσους μήνες από την τηλεόραση και πώς ένιωσες όταν τον συνάντησες από κοντά έπειτα από πολύ καιρό;

Το διάστημα αυτό ήταν αρκετά περίεργο και δύσκολο. Ένιωθα ότι ζω κι εγώ μαζί του και τις χαρές και τις λύπες. Σε κάποια φάση, προς το τέλος, όταν πια είχαν περάσει 6 μήνες που έλειπε, νόμιζα ότι δεν θα γυρίσει ποτέ, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Ακόμα κι όταν μου έλεγαν ότι θα επιστρέψει σύντομα, εγώ δεν το πίστευα, έλεγα αποκλείεται. Φυσικά, όταν τον είδα από κοντά μετά από σχεδόν 7 μήνες, ένιωθα από τη μία σαν να μην πέρασε μια μέρα και από την άλλη σαν να πέρασε μια ολόκληρη ζωή. Αρκετά αντιφατικό!

Ποιο ελάττωμα και ποιο προτέρημα του Ηλία αγαπάς περισσότερο;

Αγαπώ το ότι τον παίρνει ο ύπνος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, και ειδικά όταν ενώνει τις καρέκλες στα ταβερνάκια και φτιάχνει κρεβατάκι για να κοιμηθεί, ακριβώς όπως κάνουν τα μικρά παιδιά. Από τα προτερήματά του, θα πω την καλοσύνη, την ευγένεια και την όρεξή του για ζωή!

Υπάρχει αυτό που λέμε «δημιουργική ζήλια» ανάμεσα στα ζευγάρια ή η ζήλια είναι πάντα τοξική;

Θα έλεγα πως υπάρχει τόση ώστε να νιώθεις το ενδιαφέρον του άλλου, χωρίς όμως καταπίεση και υπερβολές. Η ισορροπία και το μέτρο είναι για εμένα το παν, και τα επιζητώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Με τον Ηλία μοιάζει να έχετε βρει μια μοναδική ισορροπία αλλά και το μυστικό για αυτό που λέμε«για πάντα μαζί». Πώς διατηρείται ζωντανή μια σχέση χωρίς να μπει σε ρουτίνα;

Ακούγεται πολύ όμορφο αυτό! Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν διαρκή προσπάθεια, οπότε, ανάλογα με το πόσο πιστεύεις σε αυτές, επενδύεις αντίστοιχα. Όταν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και υπάρχει θέληση, αυτομάτως όλα γίνονται πιο εύκολα, γιατί η προσπάθεια γίνεται αβίαστα. Ένα από τα «μυστικά» της σχέσης μας είναι ότι κάνουμε πλάνα και σχέδια για να περνάμε στιγμές ποιοτικού χρόνου, είτε ο ελεύθερος χρόνος που μας απομένει είναι μία ώρα είτε μία ημέρα. Όταν οι ζωές των ανθρώπων είναι σαν δύο παράλληλες γραμμές και δεν τέμνονται, τα προβλήματα είναι σίγουρα λιγότερα και η αγάπη μεγαλώνει. Ένα ακόμα «μυστικό» είναι, σε μια μέρα 24 ωρών, η θέλησή σου για ποιοτικό χρόνο να είναι τέτοια, που να δημιουργεί μια μέρα 25 ωρών. Αυτή η μία ώρα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά, όσο απίθανο κι αν ακούγεται.

Αν σύστηνες σήμερα τον εαυτό σου σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει, τι θα έλεγες;

Μου αρέσει πολύ κάθε γνωριμία να είναι σταδιακή και να βασίζεται σε γερές βάσεις. Θεωρώ πολύ σημαντικό το να εκφράζω τον εσωτερικό μου κόσμο σε ανθρώπους που γνωρίζω και συναναστρέφομαι καθημερινά μέσα από απλά πράγματα, την ευγένεια, την καλοσύνη, τη θετική ενέργεια και ό,τι άλλο θετικό μπορεί να μεταδώσει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλο. Πιστεύω ότι εκεί βρίσκεται η πραγματική ουσία κι έπειτα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα.

Εμφανίζεται ένα τζίνι και υπόσχεται να σου πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη επιθυμία σου. Ποια είναι αυτή;

Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλους μου τους στόχους, προσφέροντας παράλληλα το 100% του εαυτού μου στους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου.

Η Αλεξάνδρα σε 10 χρόνια. Πώς θα είναι άραγε;

Θα ήθελα να έχω καταφέρει να εξελιχθώ στο κομμάτι της μαγειρικής, την οποία επίσης σπουδάζω εκτός από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ιδανικά, θα ήθελα να έχω μια δική μου επιχείρηση. Το όνειρό μου είναι να αποκτήσω ένα παραδοσιακό ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα σε ένα από τα υπέροχα ελληνικά νησιά μας. Να έχω μια όμορφη οικογένεια, κατοικίδια και να περνάω ωραίες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπώ.

Ποια 3 στοιχεία πρέπει να έχει ο ιδανικός σύντροφος;

Τα στοιχεία που θεωρώ ότι πρέπει να έχει ο ιδανικός σύντροφος είναι στοργικότητα-τρυφερότητα, να σε εμπνέει και να σε παροτρύνει να ακολουθείς τους στόχους σου, και να σου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.

Με αφορμή το εξώφυλλό μας, δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω τι σχέση έχεις άραγε με τις γάτες;

Έχω τρελή αδυναμία στα ζώα γενικότερα, επομένως, όταν έμαθα ότι θα φωτογραφηθώ με μια γάτα, ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, και ήμουν σίγουρη ότι θα τα πάμε τέλεια, όπως κι έγινε. Πραγματικά, δεν θα μπορούσα να φανταστώ την εμπειρία της φωτογράφισης για το πρώτο μου εξώφυλλο περισσότερο ιδανική.

 

SAY IT WITH ONE WORD!

Αγαπημένο μέρος στον πλανήτη: Χύτρα, Κύθηρα.

Μέρος στην Ελλάδα: Κίμωλος.

Φαγητό: Λαχανοντολμάδες.

Τραγούδι: «You’re beautiful», James Blunt.

Χρώμα: Γαλάζιο.

Η αγαπημένη σου παρασπονδία: Το να χάνω την πρώτη ώρα της σχολής για μία ώρα επιπλέον ύπνου.

Το μεγαλύτερό σου ελάττωμα: Η αναβλητικότητα..

Και το πιο όμορφο προτέρημα: Η αισιοδοξία

Η Αλεξάνδρα με 3 λέξεις είναι: Χαμογελαστή, φιλόδοξη, αφηρημένη.

Από τους γονείς σου έμαθες: Τι σημαίνει πραγματική αγάπη.

Και στα παιδιά σου θα ήθελες να διδάξεις: Την πραγματική ουσία της ζωής.

Ο Ηλίας είναι: Ο άνθρωπός μου.

Έρωτας είναι: Η ολοκλήρωση.

Αγάπη είναι: Αυτό που μένει.

Οικογένεια είναι: Ο πυρήνας της ζωής ενός ανθρώπου.

Λες πάντα «yes, I do» σε: Ταξίδια και εξορμήσεις.

Σε ενοχλεί: Η απαισιοδοξία.

Απολαμβάνεις πάντα: Τις στιγμές με τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

 

*Η γατούλα του cover story είναι η Charlotte και είναι 7 ετών. «Μαμά» της είναι η Βίκυ Γαλατά, η wedding planner που επιμελήθηκε το εξώφυλλό μας, που την υιοθέτησε σε ένα ταξίδι της στο Παρίσι, εξού και το γαλλικό της όνομα. Λατρεύει να χαζεύει τα πουλάκια στο μπαλκόνι, να επιθεωρεί τα δέματα που φτάνουν στο σπίτι της και να ξαπλώνει τα καλοκαίρια στη βρεγμένη ντουζιέρα για να δροσίζεται. Στη φωτογράφιση πέρασε υπέροχα γιατί απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο τις αγκαλιές και, φυσικά, δεν υπήρξε άνθρωπος της παραγωγής στον οποίο δεν χάρισε ένα ναζιάρικο νιαούρισμα και λίγα «πατουσάκια». Charlotte, σε ευχαριστούμε!

 

RELATED POSTS