Ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρη αδυναμία στη σοκολάτα χωρίς όμως να μπορεί να καταλήξει στο δικό του αγαπημένο γλυκό! Φέτος θα ετοιμάζει τα γλυκά για την “Ελένη” στον Alpha ενώ θα συνεχίσει να μεταδίδει τα γλυκά μυστικά του στα παιδιά της σχολής που διδάσκει. Το wedding cake είναι “το κερασάκι στην τούρτα”  και έτσι τον ανακρίναμε σε μόλις 8 ερωτήσεις για να πάρουμε όση περισσότερη πληροφορία γινόταν για τον πιο γλυκό πειρασμό του γάμου!

cDSC_4576

Ποια sweet trends θα επικρατήσουν στο γάμο και ποια θα μας «αποχαιρετήσουν»;

Απευθυνόμενος σε ένα κοινό που έχει μεγάλη ενημέρωση πλέον  από έντυπο και τηλεοπτικό τύπο σχετικά με τις νέες τάσεις, τόσο στις γεύσεις, όσο και στην εμφάνιση των γλυκών γάμου, δεν θα πω κάτι καινούργιο αλλά ότι, γεύσεις πιο ιδιαίτερες κερδίζουν έδαφος και υποχωρούν σιγά σιγά οι κλασικοί συνδυασμοί, όπως σοκολάτα-βανίλια.

Τι κάνουν πιστεύεις «λάθος» τα υποψήφια ζευγάρια στην επιλογή των wedding treats & cakes;

Θεωρώ ότι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που γίνονται είναι τα λάθη της υπερβολής. Πολλά ζευγάρια θέλοντας να εντυπωσιάσουν και να πρωτοτυπήσουν “μπλέκουν” πολλές ιδέες, πολλά θέματα και κυρίως πολλές γεύσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ταυτότητα. Είναι σημαντικό να κυριαρχεί η κομψότητα και φυσικά οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες του υποψήφιου ζευγαριού.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου πρώτες ύλες για να δημιουργήσεις ένα γλυκό και πόση σημασία έχει η επιλογή τους;

Σαφώς η επιλογή των καλύτερων υλικών και της καλύτερης ποιότητας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για ένα καλό αποτέλεσμα. Το πάντρεμα αυτών των υλικών για να πουν μεταξύ τους “Yes I Do” και να δημιουργήσουν ένα γλυκό είναι και λίγο χημεία όπως ακριβώς και στον έρωτα. Προσωπικά έχω μια αδυναμία στη σοκολάτα και στους συνδυασμούς της με μέντα, βιολέτα, λεβάντα.

Χμ… έχεις αδυναμία στη σοκολάτα; Άρα σίγουρα σε έναν fall / winter wedding δεν θα λείπει από τις προτάσεις σου!

Σίγουρα ναι, γιατί είναι εποχές που τους ταιριάζει! Γενικά όσον αφορά στην γεύση θεωρώ πως υλικά όπως το κάστανο, η καραμέλα και φυσικά η bitter σοκολάτα είναι ιδανικά για φθινοπωρινό και χειμερινό γάμο. Όσον αφορά στην εικόνα και το «styling» γιατί όχι, μια τούρτα σε pal αποχρώσεις διακοσμημένη με πλατανόφυλλα κατασκευασμένα από ζάχαρη.

cDSC_4593

Και αν μιλάμε για την ιδανική Yes I Do τούρτα, πώς θα ήταν αυτή;

Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό πολλές φορές, για το ποια είναι η ιδανική, η τέλεια τούρτα γάμου και ξέρεις πού έχω καταλήξει; Ότι τελικά είναι αυτή που τη διαλέγει ένα ζευγάρι και την ώρα που τους δείχνω και συζητάμε, βλέπω να κοιτάζονται στα μάτια. Εκεί φαίνεται το πάθος και ο έρωτας τους. Άρα, τελικά η ιδανική τούρτα είναι αυτή που κρύβει την αγάπη του ζευγαριού…

Και όλα τα παραπάνω πώς μπορούμε να τα συντηρήσουμε εκτός ψυγείου;

Η ζαχαροπλαστική γενικότερα είναι μια ευαίσθητη τέχνη. Το ίδιο ευαίσθητα λοιπόν είναι και τα υλικά αλλά και το ολοκληρωμένο γλυκό. Σε καμία των περιπτώσεων λοιπόν, δεν θα πρέπει γλυκά τα οποία χρειάζονται ψυγείο να μείνουν εκτός αυτού. Εάν το παραπάνω δεν είναι εφικτό υπάρχουν και οι λύσεις των γλυκών τύπου cake που είναι πιο ανθεκτικά. Σαν παράδειγμα αναφέρω τα cup cakes, τα cake pops ή γιατί όχι και ένα carrot cake ή ένα red velvet cake με cream cheese frosting!

Δεν μπορεί όμως, θα έχεις κάποιο γλυκό που σου αρέσει περισσότερο να φτιάχνεις!

Νιώθω πολύ τυχερός στη δουλειά μου. Έχω την πολυτέλεια να πειραματιστώ, να χρησιμοποιήσω τη φαντασία μου, να εκφραστώ με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα περιθώρια για προτιμήσεις και για διακρίσεις δεν μου ταιριάζουν, καθώς, κάθε προετοιμασία με ολοκληρώνει!

Και τελικά ζαχαροπλάστης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Σίγουρα γίνεσαι. Μιλώντας και σαν καθηγητής ζαχαροπλαστικής οι γνώσεις επάνω στο επάγγελμα αυτό μπορούν να μεταλαμπαδευτούν και μπορεί να γίνει κάποιος πολύ καλός ζαχαροπλάστης. Τώρα το τι θα κάνει τον κάθε ζαχαροπλάστη να ξεχωρίσει είναι καθαρά προσωπικό θέμα ανάλογα με την καριέρα που θέλει να ακολουθήσει.

Sweet Yes I Do & No I Don’t:

Στην κομψότητα

 

Στις υπερβολές

 

Στα θεματικά γλυκά

 

Στην πολυχρωμία

 

Στις “καθαρές” γεύσεις

 

Στις αντιγραφές

 

 cDSC_4565

Personal Yes I Do & No I Don’t:

Στην ειλικρίνεια

 

Στους περιορισμούς

 

Στην αγάπη

 

Στις διακρίσεις

 

Στη δημιουργία

 

Στα ημίμετρα

 

Yes I Do info:

Ο Χρήστος εκτός από εξαιρετικός pastry chef είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής, ενώ φέτος μπορείς να τον παρακολουθείς στην «Ελένη» στον Alpha!

Credits:

Photos: Άγγελος Μπαφατάκης

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location: Πύργος Πετρέζα

Διάβασε  αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα στο 3ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

 okVERGADOS

Από την Αργυρώ Γιακούμα