“Για να πιάσεις το τέλειο κύμα, πρέπει να είσαι ήρεμος, να μπορείς να ισορροπείς στη σανίδα σου, και να μπορείς να το ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα. Έτσι και στις σχέσεις, πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου για να μπορέσεις να υποδεχτείς το όμορφο και να δαμάσεις το δύσκολο.” 

Δραστήρια, παρορμητική, ευαίσθητη. Η αγαπημένη μας αθλητικογράφος, Χριστίνα Βραχάλη αφήνει για λίγο τα τερέν και εισβάλλει στο γήπεδο των σχέσεων και του γάμου και μάς εξομολογείται, ότι μπορεί οι άνθρωποι να γεννήθηκαν για να είναι μαζί αλλά πολλές φορές το άγχος μας για το “για πάντα” μας κάνει να μη ζούμε το τώρα. 

Δημοσιογράφος, αθλήτρια, παρουσιάστρια…και πάρα πολλές ακόμη ιδιότητες βρίσκει κανείς στο βιογραφικό σου…Η ζωή σου μοιάζει με πραγματικό μαραθώνιο…Πώς καταφέρνεις να τα συνδυάσεις όλα;

Είμαστε πολυδιάστατα όντα! Μπορούμε να κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα! Αρκεί να τολμάμε την αλλαγή και να μη φοβόμαστε το καινούριο. 

Γυρνάς πίσω το χρόνο στα παιδικά σου χρόνια τι θα ευχόσουν για τον εαυτό σου τώρα;

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, η αλήθεια είναι πως ό,τι και να ευχόμουν δεν θα άγγιζε με τίποτα την ομορφιά αυτού που ζω τώρα. Είχα πολύ γεμάτα παιδικά χρόνια. Πολύ έντονη εφηβεία. Το ίδιο μοτίβο εφάρμοσα  και στη μετέπειτα ζωή μου! 

Έρωτας, γάμος, αγάπη…Αν έπρεπε να τα βάλεις σε μια σειρά ποια θα ήταν; Αποτελούν και τα 3 απρόβλεπτα και ευχάριστα γεγονότα της ζωής…Πώς αντιμετωπίζεις την κάθε έννοια;

Ο έρωτας, ναι, είναι απρόβλεπτος. Αυτό το στοιχείο τον κάνει και ξεχωριστό! Η αγάπη όμως δεν είναι απρόβλεπτη. Είναι αρετή, είναι ευλογία και προορισμός! Είναι ο προορισμός και το καθήκον του ανθρώπου πάνω στη γη! Τα πάντα είναι καλύτερα, ομορφότερα και πιο φωτεινά όταν μπορείς να δίνεις και να παίρνεις αγάπη. Ο γάμος είναι η απόρροια των παραπάνω. Του έρωτα και της αγάπης!

Οι σχέσεις μοιάζουν με τον αθλητισμό; Και αν ναι με ποιο άθλημα θα έλεγες;

Με το σερφ! Για να πιάσεις το τέλειο κύμα, πρέπει να είσαι ήρεμος, να μπορείς να ισορροπείς στη σανίδα σου, και να μπορείς να το ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα. Έτσι και στις σχέσεις, πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου για να μπορέσεις να υποδεχτείς το όμορφο και να δαμάσεις το δύσκολο.

Είσαι πάρα πολύ ενεργή στα social media πιστεύεις ότι έχουν συμβάλλει στο να αλλάξουν οι ανθρώπινες σχέσεις;

Η κάθε εποχή είναι διαφορετική. Παλαιότερα ήταν κάτι άλλο. Τώρα είναι τα social media. Οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν, γιατί οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, αλλάζουν. Και αυτό είναι το φυσιολογικό. Το θέμα είναι να είσαι όσο μπορείς πιο καλά προετοιμασμένος για να το διαχειριστείς.

Ειλικρίνεια, σεβασμός, κατανόηση, υπομονή, ηρεμία, χαρά…πώς και με ποια σειρά ορίζεις τις παραπάνω έννοιες σε μια σχέση.

Χαρά. Είναι ο λόγος που επιλέγεις να είσαι με κάποιον άνθρωπο. Για να είσαι χαρούμενος. Για να γελάς. Σεβασμός. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, αλλά ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Νομίζω πως ο σεβασμός φέρνει και τα υπόλοιπα, την ειλικρίνεια και την κατανόηση. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου και κατ’ επέκταση τον άνθρωπό σου, τότε οφείλεις να είσαι ειλικρινής μαζί τους και να προσπαθείς να τους κατανοήσεις. Σε όλα τα παραπάνω θα πρόσθετα και τον θαυμασμό. Για μένα είναι απαραίτητο συστατικό. 

Μέχρι που θα ακολουθούσες τον έρωτα της ζωής σου;

Μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Με το Yes I Do έχεις ήδη κάνει ήδη δυο «πρόβες νυφικού» για τα Yes I Do Catwalk. Πώς είναι το τέλειο νυφικό για σένα;

Όσο πιο απλό… Γιατί το βασικό είναι αυτό που επιλέγεις να σε εκφράζει και να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό.

H Χριστίνα Βραχάλη μαζί με τη φίλη της Μαίρη Ρετσίνα στο 2ο Yes I Do Catwalk. 
Photo: Γιώργος Μπουζάκης 

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα λάθη που κάνουν οι νύφες;

Στολίζονται πολύ. Νομίζω πως δεν χρειάζεται υπερβολή. Είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας. Αλλά δεν χρειάζεται να γίνουμε  κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε. Το τέλειο μαλλί και το αψεγάδιαστο μακιγιάζ δεν φτιάχνουν την τέλεια μέρα ! Οι δικοί σου άνθρωποι τη φτιάχνουν, οι οποίοι σ’ αγαπούν και σε θαυμάζουν, χωρίς να έχεις κάνει την τέλεια σινιόν!  

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο συγκινητική στιγμή σε έναν γάμο και γιατί;

Όταν η κόρη χορεύει με τον πατέρα της…Γιατί αφήνει τον μέχρι τότε πιο αγαπημένο της άνδρα, για να συνεχίσει τη ζωή της με εκείνον που επέλεξε για αγαπημένο.

Και αντίστοιχα η πιο αμήχανη – εκνευριστική στιγμή σε έναν γάμο;

Νομίζω ότι το πιο κουραστικό κομμάτι είναι οι φωτογραφίες και οι χαιρετούρες μετά το μυστήριο… Απαραίτητες μεν, κουραστικές δε.

Τι δεν θα φόραγες σε έναν γάμο ως καλεσμένη;

Λογικά, άσπρο μακρύ φόρεμα!

Παντρεύεται η κολλητή σου. Τι bachelorette της διοργανώνεις και τι συμβουλή της δίνεις λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας;

Σίγουρα σε νησί. Θα τηρήσουμε τις παραδόσεις. Όπως κάθε καλοκαίρι! Θα τη συμβούλευα να είναι ο εαυτός της, να ευχαριστηθεί και η ίδια τις στιγμές του γάμου της και να το διασκεδάσει.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι είναι καλύτερα όταν είναι μαζί; Αν ναι το «για πάντα μαζί» τι μορφή έχει στο μυαλό σου;

Οι άνθρωποι γεννήθηκαν για να είναι μαζί. Δεν είναι μοναχικά όντα. Το “για πάντα” δεν το έχω στο μυαλό μου. Θέλω να έχω στο μυαλό μου  το πώς θα κάνω ομορφότερο το ΤΩΡΑ. Τη στιγμή μου με τον άνθρωπό μου. Με τους φίλους μου. Πολλές φορές το άγχος μας για το “για πάντα” μας κάνει να μη ζούμε το τώρα.

Τελικά υπάρχει η τέλεια πρόταση γάμου και αν ναι τι περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει να στην κάνει εκείνος που θέλεις!!! Οπότε όποιο τρόπο και να βρει, εσύ θα σκέφτεσαι μόνο πως έγινε με αγάπη από εκείνον. 

Let’s Play a Game

Η Χριστίνα με 3 λέξεις…  Δραστήρια, παρορμητική, ευαίσθητη!  

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω… Χαϊδεύω το σκύλο μου!

Αγαπημένο φαγητό… Σουβλάκι, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Πίνω τον καφέ μου… Πλέον σκέτο! 

Αγαπημένο μέρος στον κόσμο… Νέα Υόρκη και Λισαβόνα στην Ευρώπη!

Αγαπημένο μέρος στην Ελλάδα… Σαμοθράκη!

Αγαπημένη ένοχη απόλαυση… Το τσιπουράκι! 

Αγαπημένο άθλημα… Μπάσκετ!

Και αντίστοιχα αθλητής… Αλφόνσο Φόρντ!

Ξεκαρδίζομαι / Χαμογελώ… Συνέχεια! Και παντού! 

Θα κλάψω με… Ένα παιδί που αγκαλιάζει ένα ζώο!

Τελευταία φορά που είπα όχι ήταν… Πριν 5 λεπτά!

Σε μια άλλη ζωή θα ήμουν… Η Χριστίνα σε καλύτερη έκδοση!

Αγαπημένο βιβλίο… “Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία”.

Αγαπημένο είδος μουσικής… Όλα τα τραγούδια της Ελεάνας(της αδερφής μου)! 

Έρωτας είναι… Ο Παναγιώτης!

Αγάπη είναι… “Μ’ αρέσει να είσαι ο εαυτός σου”

Γάμος είναι… Κάτι -ακόμα- μακρινό!

Οικογένεια είναι… Οι φίλοι μου!

Ευτυχία είναι…Η κάθε μέρα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους!

Αν ήσουν πάλι παιδί… Θα έπαιζα κρυφτό και κυνηγητό όλη ημέρα!

Το τέλειο γαμήλιο hashtag είναι… #christina+panagiotis=loveforever (όπως παλιά).

Λες Yes I Do…Στα ταξίδια!

Λες No I Don’t…Σε κάθε μορφής στασιμότητα!

christina-vrachali-yes-i-do-9.jpg

Διαβάστε επίσης…

Αγησίλαος Μικελάτος: Γάμος είναι γιορτή για τον έρωτα!

Ευαγγελία Τσιορλίδα: Bride on roller skates

O Σταύρος Σβήγκος σε μια συνέντευξη για τον γάμο τις σχέσεις και την ελευθερία…