Περπατήσαμε στο Θησείο «κάνοντας στάσεις» σε σταθμούς που χώρισαν τη ζωή του σεπριν και μετά: απότο θεατρικό σανίδι ως τις δοκιμασίες του «Survivor», και από εκεί στο μεγαλύτερο «έπαθλο» της ζωής του, τον γάμο του με τη Γεωργία Αβασκαντήρα.Ο Γιώργος Χρανιώτης ξέρει να κάνει σίγουρα ένα πράγμα: Να τα ζει όλα με τον δικό του προσωπικό τρόπο, όπως όλοι οι αυθεντικοί καλλιτέχνες. 

Σακάκι, Spiros Stefanoudakis | Πουκάμισο, Pringley Official

Ο Γιώργος Χρανιώτης με 3 λέξεις…

Ανυπόφορος, ακριβής, απρόβλεπτος!

giorgos-hraniotis-tefxos12-yes-i-do-1.jpg

Ο γάμος ήταν κάτι που το είχες στο μυαλό σου ως μια συνθήκη,που κάποια στιγμή θα την έκανες πράξη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου τον γάμο. Όμως τελικά παντρεύτηκα και έγινε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να γίνει. Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν η διαμονή μου στον Άγιο Δομίνικο, όπου εκεί συνειδητοποίησα κάποια πράγματα για τον εαυτό μου και τα «θέλω»μου. Είναι ωραίο να δέχεσαι μιαπληροφορία από το σύμπαν, οπότε το επόμενόμου βήμα ήταν ευδιάκριτο για μένα. Δεν ήταν μιααπόφαση παρόρμησης ή που την πήραν άλλοι για μένα,ή πουαναγκάστηκα να την πάρωλόγω συνθηκών,αλλά κάτι που το εξέτασα από πολλές πλευρές. Αρκετοί φίλοι με απέτρεπαν λέγοντάςμου πως ο γάμος δεν είναι για μένα, ενώ άλλοι εξεπλάγησαν από αυτή μου την απόφαση, αλλά δεν τους αδικώ, εξαιτίας της προσωπικής μου τρέλας και της έννοιας της ελευθερίας που μπορεί να απέκλειε μιατέτοια συνθήκη. Αντιθέτως όμως, μέσω αυτής της συνθήκης αισθάνομαι ότι έχωπολύ μεγαλύτερες ελευθερίες. Για παράδειγμα, μπορεί να βρισκόμαστε με τη γυναίκα μου στον ίδιο χώρο χωρίς να κάνουμε κάτι μαζί και απλά να συναντώνται τα βλέμματά μας, σαν ένα νήμα που μας συνδέει ακόμα και όταν δε μιλάμε.   

Σακάκι, πουκάμισο & παντελόνι, PringleyOfficial | Chelsea Boots, MIGATO

Η συμμετοχή σου στο «Survivor» επηρέασε τον τρόπο σκέψης σου όσον αφορά τησχέση σου με τη Γεωργία αλλά και με τους δικούς σου ανθρώπους;

Φυσικά, γιατί κατάλαβα ακριβώς τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Για παράδειγμα, με το που γύρισα από το παιχνίδι πήγα διακοπές με τον πατέρα μου γιατί ήθελα να περάσω χρόνο μαζί του. Επιπλέον, έκανα μιαλίστα με το ποιοι είναι οι φίλοι μου. Θεωρώ ότι μου έκανε πολύ καλό,όπως και στους υπόλοιπους παίκτες, καθώς,χωρίς να έχουμε καν τα βασικά,είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά. Κοιτάζοντας τη θάλασσα μπορούσα να οραματιστώ το πώς θέλω να ζήσω τη ζωή μου. Με το που βγήκα από το παιχνίδι και όντας ακόμα στον Άγιο Δομίνικο, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν φυσικά να φάω,και την επόμενη μέρα που ξύπνησα πήγα και αγόρασα το δαχτυλίδι για τη Γεωργία. 

giorgos-hraniotis-tefxos12-yes-i-do-2.jpg

Και πώς έγινε η πρόταση γάμου;

Ήμασταν διακοπές στη Χαλκιδική σε ένα φιλικό σπίτι. Συνήθως μου αρέσει να αθλούμαι το βράδυ και να κάνω SUP. Το βράδυ της πρότασης της ζήτησα να έρθει μαζί μου για βόλτα μιας και είχε πανσέληνο! Την είχα βάλει πάνω στη σανίδα και εκεί που ήμασταν μέσα στη θάλασσα (πάνω στη σανίδα), έπεσα μέσα στο νερό και βγαίνοντας κρατούσα το δαχτυλίδι. Δεθυμάμαι ακριβώς τι της είπα δεδομένης της έντασης της στιγμής. Μακάρι να το είχα καταγράψει! 

Σακάκι, Spiros Stefanoudakis | Πουκάμισο, Pringley Official

Ο γάμος σας «πάντρεψε» ethnic στοιχεία από το Μεξικό με παραδοσιακά έθιμα.Πώς προέκυψε αυτό και πώς βίωσες όλη την προετοιμασία του γάμου;

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν από εκείνους τους γαμπρούς που συμμετείχαν ενεργά στις προετοιμασίες του γάμου.Όντας και οι δύο καλλιτέχνες με τη Γεωργία,αποζητάμε το αυθεντικό και το αληθινό και αυτό θέλαμε να αντικατοπτριστεί και στονγάμο μας. Αποφασίσαμε λοιπόν, έχοντας και οι δυο κοινή αισθητική,να επιμεληθούμε εμείς τον γάμο μας σε όλα,ακριβώς γιατί θέλαμε και οι δύο να βιώσουμε όλο το «ταξίδι» της προετοιμασίας. Έτσιλοιπόν,όλα έγιναν μαγικά και αυθόρμητα… καθώς δεν ήθελα να είναι ένας «ινσταγκραμικός»γάμος,και στο τέλος αυτό που με χαροποίησε ήταν ότι όλοι οι καλεσμένοι δεσταμάτησαν να χορεύουν. Φυσικά και έγιναν λάθη,αλλά το απρόβλεπτο της στιγμής έκανε τονγάμο ξεχωριστό! Για μένα,είναι ο καλύτερος γάμος που έχω πάει! 

Τι θα συμβούλευες λοιπόν, μετά από αυτή σου την εμπειρία, τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν;

Να οραματιστούν πού θέλουν να είναι. Να κλείσουν τα μάτια τους και να αποφασίσουν πούθέλουν να παντρευτούν. Ο γάμος είναι μία πάρα πολύ προσωπική στιγμή,γι’ αυτό είναικαλύτερα να καλέσουν ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να βρίσκονται εκεί και όχι από υποχρέωση. Να μην κάνουν λίστα γάμου γιατί,κατά τη γνώμη μου,το θεωρώ λίγο «εκβιαστικό». Να «γλεντήσουν» την απόφασή τους με όποιον τρόπο θέλουν εκείνοι. 

Κουστούμι NO NAME, Athens | Shoes, MIGATO

Η πιο όμορφη ευχή που θα θυμάσαι από τον γάμο σου;

Οι ευχές ήταν άπειρες και δυστυχώς δε θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη. Θυμάμαι, όμως, πολύ ωραία χαμόγελα και τα μάτια ενός καλεσμένου, που γνωρίζω ελάχιστα, τα οποία ήταν συγκινημένα την ώρα που μας χαιρετούσε. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι μου είπε, αλλά δεθα ξεχάσω ποτέ τα μάτια του, την αγάπη που απέπνεαν και τη διάθεση να στεριώσει η ευχή του. Ήταν μια στιγμή πάρα πολύ αληθινή και συγκινητική.  

Ποιο ήταντο πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν αντίκρισες τη Γεωργία ως νύφη;

Μακάρι να είχα έναν καθρέφτη και να έβλεπα εκείνη τη στιγμή τον εαυτό μου. Όταν την αντίκρισα, είδα να πλησιάζει μια νεράιδα και με έπιασε μια τρομακτική ανασφάλεια για το αν πληρώ τα standards του πρίγκιπα που της αρμόζει.

Κουστούμι NO NAME, Athens | Shoes, MIGATO

Τώρα που πλέον έχει περάσει κάποιο διάστημα από τον γάμο σου, πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως γαμπρό;

Οι υπόλοιποι μου έλεγαν ότι δεν έχουν ξαναδεί άνθρωπο τόσο ευτυχισμένο. Συνήθως,η νύφη είναι εκείνη που λάμπει από ευτυχία και ο γαμπρός δείχνει πιο κουλ. Στη δική μας περίπτωση, η Γεωργία ήταν αγχωμένη, ενώ εγώ ήμουν πλημμυρισμένος από ευτυχία. Οπότε, αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι με είχε λούσει ένα φως χαράς!

Εντέλει,υπάρχει μυστικό για να είναι μιασχέση επιτυχημένη;

Ο έρωτας είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στις σχέσεις των ανθρώπων και θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Δεν πιστεύω στο ότι μετά τον έρωτα ακολουθεί η αγάπη και ο έρωτας τελειώνει. Πιστεύω πάρα πολύ στο ότι η επικοινωνία μπορεί να τον συντηρήσει. Όταν οι άνθρωποι κουβεντιάζουν,μπορούν να λύσουν πολλά πράγματα. Συνεπώς,θα έλεγα ότι το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση είναι η επικοινωνία και ηανταλλαγήεκπλήξεων!

Yes I do questionnaire

Η επόμενη μέρα του γάμου πρέπει να βρει τον γαμπρό… με hangover.

Το ιδανικό bachelor party… δεν ξέρω, δεν έκανα!

Ο ιδανικός κουμπάρος πρέπει… Γιώργο Πυρπασόπουλε,να μη σε παίρνει τηλέφωνο 5 λεπτά πριν απότο μυστήριο γιανα σε ρωτήσει πούείναι οι βέρες!

Τι πρέπει να φοράει και τι όχι ένας γαμπρός εκείνη τη μέρα… τα πάντα και τίποτα.

Οι φίλοι του γαμπρού πρέπει…να του κάνουν «λεκτικό μασάζ».

Στις προετοιμασίες του γάμου ο γαμπρός οφείλει…να απέχει διακριτικά.

Αν ήσουν ένας κινηματογραφικός γαμπρός, θα ήσουν ο… Χρανιώτης!

Τι θα ξαναέκανες με χαρά… θα παντρευόμουν την ίδια γυναίκα…

Και τι όχι… δε θα την έστηνα…

Ποια συμβουλή ζωής θα έδινες στον κολλητό σου που παντρεύεται…να είναι τόσο χαρούμενος στον γάμο του όσο ήμουν κι εγώ!

Έρωτας είναι…το μυστήριο των μυστηρίων…

Αγάπη είναι…να αγαπάς όπως ο Ρωμαίος.

Οικογένεια είναι…ευχάριστη ακαταστασία.

Ευτυχία είναι…αναισθησία.

Χωρίς τους φίλους η ζωή …δεν είναι ζωή!

Αν ήσουν πάλι παιδί… θα έκανα ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των γονιών μου!

Το τέλειο γαμήλιο hashtag είναι…nohashtag.

Σε τι λες «YesIdo»…στη γυναίκα μου.

Σακάκι, Spiros Stefanoudakis | Πουκάμισο, Pringley Official

CREDITS

Photos: Γιώργος Μπουζάκης 

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου 

Styling: Σπύρος Σαββίνος  

Ο Γιώργος Χρανιώτης θα πρωταγωνιστεί φέτος στην παράσταση «Πουλιά στον αέρα»του ΖωρζΦεντώ στο θέατρο «Αλίκη»,σε σκηνοθεσία τουΝίκου Μαστοράκη.Επίσης,θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της δραματικής σχολής Διομήδη Φωτιάδη,τουΘεάτρουτων Αλλαγών, όπου και διδάσκει,αλλά και τηςμπάνταςτου Imitateyourmother, με την οποία ετοιμάζει μουσικά live. 

Instagram: @hraniotis_giorgos_official

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Σάββας Πούμπουρας: The Wedding Crasher

Suit Up! 8 style tips για κάθε γαμπρό!

Οι φυλές των γαμπρών