Οι περισσότεροι καλεσμένοι σε γάμο ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους, όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη βρετανική έρευνα. Πόσο μάλλον όταν δεν είμαστε απλοί καλεσμένοι αλλά η νύφη ή ο γαμπρός και θέλουμε να χωρέσουμε στο φόρεμα ή το κοστούμι των ονείρων μας. Με ποιον τρόπο θα τα καταφέρουμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;

Ζούμε, ευτυχώς, στην εποχή που όλοι οι σωματότυποι έχουν αρχίσει να γίνονται αποδεκτοί, ακόμα και από τον πιο απαιτητικό κόσμο της μόδας. Όμως, κάποιοι από εμάς συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο βάρους, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως, για να προστατεύσουμε την υγεία μας από προβλήματα που συνδέονται με τα περιττά κιλά.

Φωτογραφία | Pexels

Δώστε βάρος σε ό,τι έχει σημασία
Αυτές οι ανησυχίες φαίνεται να εντείνονται πριν από σημαντικά γεγονότα όπου θέλουμε να είμαστε η ομορφότερη εκδοχή του εαυτού μας, όπως ένας γάμος. Σχετική βρετανική έρευνα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan (που έγινε τον Ιούνιο του 2021 σε 2.000 ενήλικες) έδειξε ότι τα 2/3 των ζευγαριών και των καλεσμένων σε γάμους (66%) ανησυχούν για το βάρος τους, ενώ σχεδόν το 1/4 (22%) αισθάνεται ότι δεν θα είναι η ομορφότερη εκδοχή του εαυτού του. Ο λόγος αυτών των προβληματισμών είναι και πρακτικός, αφού 1 στους 8 καλεσμένους (13%) φοβάται ότι δεν θα του κάνει το κοστούμι ή το φόρεμα που θέλει να φορέσει. Οι προσδοκίες που έχει μια νύφη από τον εαυτό της για τη μεγάλη ημέρα είναι πολλαπλάσιες, ειδικά αν δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το κομψό bridal dress που ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Ποιες επιλογές έχει, όμως αν πρέπει να χάσει μερικά κιλά ώστε το φόρεμα των ονείρων της να αναδειχθεί τέλεια πάνω της; Και πώς θα πετύχει μια απώλεια βάρους έγκαιρη, ασφαλή και μακροπρόθεσμη, στη διάρκεια μιας περιόδου που έχει, επιπλέον, να διαχειριστεί τις υποχρεώσεις και το στρες της προετοιμασίας του γάμου της; Τα ίδια ερωτήματα απασχολούν φυσικά και έναν γαμπρό που δεν είναι ικανοποιημένος με το σώμα του.

Ένα πρόγραμμα διατροφής στα μέτρα σας
«Ο προγραμματισμός του γάμου είναι μια αγχωτική περίοδος και πολλοί καταφεύγουν σε πράγματα που τους προσφέρουν ανακούφιση, όπως το φαγητό. Αυτή η περίοδος, όμως, είναι καλή για να θέσετε εφικτούς στόχους που θα βελτιώσουν την υγεία και τον τρόπο ζωής σας» όπως παρακινεί ο Mark Gilbert, διατροφολόγος της The 1:1 Diet. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδανικό για μελλόνυμφους, και για οποιονδήποτε θέλει να αλλάξει το σώμα του, καθώς ένας προσωπικός σύμβουλος βρίσκεται δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας απώλειας βάρους,

Πώς λειτουργεί;
Κάθε ενδιαφερόμενος, για παράδειγμα, μια bride-to-be, επιλέγει ένα πρόγραμμα με την καθοδήγηση του προσωπικού συμβούλου και με βάση τις μοναδικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής της, το οποίο μεταβάλλεται βήμα βήμα. Αυτό το πρόγραμμα συνδυάζει απολαυστικά προϊόντα αντικατάστασης γευμάτων της The 1:1 Diet (όπως ένα healthy porridge, ένα λαχταριστό μπολ σπαγγέτι μπολονέζ ή Thai noodles, ροφήματα, smoothies, σοκολατένια bites και πολλά άλλα) με συμβατικά γεύματα που προετοιμάζετε στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες του συμβούλου σας. Τα προϊόντα αντικατάστασης γευμάτων της The 1:1 Diet, μπορούν να ετοιμαστούν άμεσα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε, καθώς δεν απαιτούν μαγείρεμα και καλύπτουν και την πιο απαιτητική και busy καθημερινότητα – όπως είναι φυσικά και η περίοδος προετοιμασίας του γάμου.

Το πρόγραμμα διατροφής συνδυάζεται με εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον σύμβουλό σας και, στο ενδιάμεσο, με επικοινωνία μαζί του, μέσω τηλεφωνημάτων ή μηνυμάτων, όποτε το επιθυμείτε. Γίνεται ο προσωπικός προπονητής σας, που σας υποστηρίζει και γνωρίζει ακριβώς πώς να σας κινητοποιήσει για να μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας, όποιοι πειρασμοί και προκλήσεις κι αν παρουσιαστούν στον δρόμο σας. Η συνεργασία σας συνεχίζεται και μετά την κατάκτηση του επιθυμητού βάρους, για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Επιστημονική βάση
Η The 1:1 Diet ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 από τον Dr Alan Howard, ιδρυτή του Διεθνούς Περιοδικού της Παχυσαρκίας και συνεργάτη, επί 50 χρόνια, του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, όπου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της έρευνάς του στον σχεδιασμό της βέλτιστης δίαιτας απώλειας βάρους. Τα τελευταία 35 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της Τhe 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, έχουν δημοσιευθεί δεκάδες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις βασικές συνιστώσες της, την ένας-προς-έναν υποστήριξη, τα προϊόντα και το πρόγραμμα, αποδεικνύοντας με συνέπεια όχι μόνο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της, αλλά και την επιστημονικά αποδεδειγμένη βελτίωση δεικτών υγείας.

Φωτογραφία | Shutterstock

Yes I Do Note: Ένα πρόγραμμα άσκησης παράλληλα με τη διατροφή θα συμβάλει στη σύσφιγξη, τη γράμμωση της σιλουέτας και τη συνολική βελτίωση της φυσικής κατάστασής σας, ενώ ταυτόχρονα θα φτιάξει τη διάθεσή σας πλημμυρίζοντάς σας με τις λεγόμενες «ορμόνες της χαράς» καθώς προετοιμάζεστε για τη μεγάλη ημέρα.

 

 

The 1:1 Diet

Για να βρείτε τον δικό σας Σύμβουλο: Τηλ. Επικοινωνίας: 212 213 4383 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα.

Site | www.one2onediet.gr

Instagram | @one2onediet.gr

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do,

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

RELATED POSTS