Αν έχουμε καταλάβει κάτι για τους γάμους, είναι πως όσο καλά οργανωμένοι και να είναι, την τελευταία στιγμή μπορεί να προκύψει το οτιδήποτε και να ανατραπούν όλα ή σχεδόν όλα. Ως γνωστόν, το θέμα με τα απρόοπτα είναι πως δεν μπορείς ούτε να φανταστείς πως μπορούν να συμβούν, μέχρι να τα πάθεις, για αυτό και λέγονται απρόοπτα. Η μόνη μας άμυνα απέναντί τους, είναι καλά αντανακλαστικά, ψυχραιμία και συμβουλές της τελευταίας στιγμής από όσες έχουν ήδη παντρευτεί, όπως οι παρακάτω:

1.Για να μη κάνουν παράπονα οι γαμπροί πως τους παραμελούμε, τους βάζουμε πρώτους στη λίστα. Ένα δεύτερο πουκάμισο λοιπόν, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν εξώπλατο ή αμάνικο και λογικό είναι να ιδρώνουν. Ένα φρεσκοσιδερωμένο και επαγγελματικά διπλωμένο πουκάμισο στη θήκη του, έτοιμο για να το πάρουμε μαζί.

yes i do last moment 1

2.Παραμάνες και ταινίες διπλής όψεως. Λίγο να πιαστεί το νυφικό στο τακούνι, ή σε μια φθαρμένη καρέκλα, ή το πιο σύνηθες κάποιος να πατήσει τη νύφη, η ζημιά δεν αργεί να γίνει. Για αυτό, παραμάνες και ταινία διπλής όψεως είναι απαραίτητα για να διορθώσουμε βλάβες που θα προκύψουν.

yes i do last moment 23.Ένα δεύτερο φόρεμα, ή μια εσάρπα ή οτιδήποτε χρειαστούμε πρέπει να είναι έτοιμο μέσα στη θήκη του κρεμασμένο δίπλα στην πόρτα από την παραμονή. Με τον πανικό που θα επικρατεί την τελευταία στιγμή, μπορεί να μείνουν πίσω ακόμα και τα πολύ χρήσιμα.

yes i do last moment 44.Λίστα / πλάνο θέσεων ενημερωμένο με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε δύο αντίγραφα. Το ένα για εσάς το άλλο φροντίστε να πάει στον χώρο της δεξίωσης. Για να αποφύγετε την αμήχανη στιγμή που μπαίνετε στον χώρο της δεξίωσης κι αρχίζουν να διαμαρτύρονται οι καλεσμένοι επειδή δε βρίσκουν τη θέση τους.

5.Για να είναι φρέσκα τα λουλούδια που θα χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά ή η ανθοδέσμη, ζητήστε να σας τα παραδώσουν μέσα σε νερό. Ειδικά με τη ζέστη τα λουλούδια μαυρίζουν και μαραίνονται πριν το καταλάβουμε και είναι πολύ κρίμα να κρατάτε μαραμένη ανθοδέσμη.

yes i do last moment 3 (2)6.Πρόβα νυφικού και πασαρέλα. Δοκιμάστε να φορέσετε το νυφικό με τα νυφικά παπούτσια και να κάνετε κανονική πασαρέλα στο σπίτι και πρόβα χορού. Μόνο έτσι θα προλάβετε τα μικρά προβληματάκια που μπορεί να προκύψουν. Είναι πολύ σημαντικό, αλλιώς θα αναγκαστείτε να μείνετε ακίνητη!

7.Χαμηλώστε τους τόνους την εβδομάδα πριν τον γάμο. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, η πιο όμορφη νύφη είναι η χαμογελαστή και η ξεκούραστη. Πρέπει να έχετε τις δυνάμεις σας για να απολαύσετε τις πιο ωραίες στιγμές της μέχρι τώρα ζωής σας!

Yes I do 7 last minute tips

Πηγή: brides.com

Photo crdits: Pinterest

Από την Εύα Ανυφαντή