Το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Emily in Paris παραλίγο να κλείσει με έναν γάμο που δεν ήτανε να γίνει, εκείνον ανάμεσα στην Camile (Camille Razat) και τον Gabriel (Lucas Bravo), έναν γάμο αυθόρμητο, τύπου Las Vegas, ο οποίος, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν γινόταν, δεν θα είχε νομική ισχύ στη Γαλλία.

Κι αυτό γιατί οι μόνοι γάμοι που αναγνωρίζονται στη χώρα που γέννησε τους μπαμπάδες με ρούμι και την haute couture είναι οι πολιτικοί. Οι θρησκευτικοί και τα wedding parties, όπως αυτός του σίριαλ, γίνονται μόνο για το εφέ, αν δεν συνοδεύονται από πολιτικό, δεν θεωρούνται γάμοι για το γαλλικό κράτος.

Να πέσει το βίντεο με τη σκηνή του γάμου, για να ξέρουμε για τι θα μιλήσουμε στη συνέχεια:

Camille & Gabriel: Une liaison… française

Η σχέση της Camille και του Gabriel μπορεί να περιγραφεί με αρκετά επίθετα (τοξική, κτητική, ζήλειας και δεν συμμαζεύεται), αλλά ένα είναι το πιο περιγραφικό: γαλλική. Όχι, βέβαια, ότι οι σχέσεις έχουν εθνικότητα. Αλλά με την έννοια του ότι, στερεοτυπικά, τα ημι-λειτουργικά ερωτικά τρίγωνα είναι Π.Ο.Π. γαλλικά προϊόντα (αλλιώς, γαλλιστί, A.O.P. – Appellation d’origine protégée, τόσα χρήματα σκάσαμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο κάποτε, να μην τα κάνουμε απόσβεση;).

Ενώ στην αρχή του σίριαλ το τρίτο πρόσωπο που μπαίνει ανάμεσα στην Camille και τον Gabriel είναι η Emily (Lily Collins), στον τρίτο κύκλο είναι μια εντυπωσιακή Ελληνίδα εικαστικός, η Sofia Sideris, την οποία ερμηνεύει η γεννημένη στην Ελβετία και μεγαλωμένη στην Αθήνα Melia Kreiling, που είναι κόρη της Κάτιας Δημοπούλου.

[Αν δεν ξέρεις τι εστί Κάτια Δημοπούλου θα σου αναφέρουμε, επιγραμματικά, πως υπήρξε διευθύντρια στην Diva, το Status, το Harper’s Bazaar, τη Marie Claire και το 4essera, με το τελευταίο να αποτελεί το αγαπημένο μου έντυπο που διηύθυνε.]

Ενώ η Camille ζει το παράλληλο ρομάντζο της με τη Sofia και πάνε μαζί μέχρι και για διακοπές στην Ελλάδα ενώ ο Gabriel κοιμάται όρθιος, κάτι συμβαίνει μέσα της (κυριολεκτικά: είναι έγκυος) και αποφασίζει να γυρίσει στον Gabriel και να αρραβωνιαστούν.

Ο αρραβώνας γίνεται στην έπαυλη των γονιών της, που βρίσκεται σε ένα κτήμα. Εκεί, έχει μαζευτεί όλος ο καλός ο κόσμος και μόνο (δηλαδή ο αρραβώνας γίνεται σε κλειστό κύκλο). Ξαφνικά, πάνω σε μια έξαψη της στιγμής, ο Gabriel προτείνει στην Camille να παντρευτούν επιτόπου.

Μαζεύονται, λοιπόν, στην ιδιωτική εκκλησία του κτήματος, φέρνουν κι έναν ιερωμένο «της οικογενείας» (είναι και croyants, πανάθεμά τους) κι αφού ο Gabriel της ορκίζεται ό,τι ορκίζονται σε αυτές τις περιστάσεις, όταν έρχεται η δική της σειρά, αφού ξεσπάσει, το σκάει. Έχοντας προλάβει, όμως, να μας δώσει κάποια μαθήματα ζωής.

Τα μαθήματα ζωής από τη νύφη που το ‘σκασε

– Δεν παντρεύεσαι κάποιον απλώς και μόνο επειδή είσαι έγκυος στο παιδί του. Αν αυτός είναι ερωτευμένος με κάποια άλλη και το ξέρεις, καλύτερα να το μεγαλώσεις μόνη σου, με τις φίλες σου, με τη μαμά σου, με τη Sofia Sideris ή με κάποιον άλλο άντρα (αν θέλεις να το κρατήσεις, εννοείται).

– Δεν παντρεύεσαι κάποιον που τον έχεις φέρει κοντά σου με μαλαγανιές. Η Camille, να σου το θυμίσουμε αν το έχεις ξεχάσει, είχε συνάψει συμφωνία με την Emily να μείνουν και οι δυο μακριά από τον Gabriel «στο όνομα της φιλίας τους», με ύπουλο σκοπό να την απομονώσει από αυτόν και να αφήσει το πεδίο ελεύθερο για πάρτη της.

– Δεν παντρεύεσαι κάποιον όταν έχεις παράλληλη σχέση με τη Sofia Sideris ή κάποιο άλλο άτομο, χωρίς εκείνος να το ξέρει. Αν το ξέρει, δεν μας πέφτει λόγος.

– Το να λες τα πράγματα με το όνομά τους σε απελευθερώνει, έστω την ύστατη στιγμή. Αν νιώθεις ότι δεν είναι ο γάμος σου αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένη, διάλυσέ τον ακόμα και τη στιγμή των όρκων. Κερδισμένη θα βγεις, όλοι θα σε θυμούνται.

Αυτά.

Περισσότερη Κλειώ, σε επόμενο άρθρο.

Φωτογραφίες: Netflix

-Κλειώ Ευθυμίου

RELATED POSTS

Wow! Η Lily Collins στη νέα σεζόν του ”Emily in Paris” επιλέγει Βασίλη Ζούλια

Ελληνικός αέρας φύσηξε στην καρδιά του Παρισιού!

Lily Collins: H ”Emily in Paris” παντρεύτηκε στο πιο παραμυθένιο σκηνικό που έχεις δει τελευταία

Το ζευγάρι επέλεξε να κρατήσει τον γάμο του σαν επτασφράγιστο μυστικό!

Emily in Paris: 5 outfits της Lily Collins που είναι ιδανικά για γάμο

Looks που μας έκαναν να πούμε «oui» στο spending για fashion θησαυρούς.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press