Μια υπηρεσία που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ανάμεσα στα ζευγάρια που σχεδιάζουν τον γάμο τους χωρίς τη βοήθεια wedding planner είναι αυτή του Day-Of Coordination. Ένας Day-Of-Wedding Coordinator αναλαμβάνει τα διαδικαστικά και κάθε λεπτομέρεια της ημέρας του γάμου και μόνο, έτσι ώστε το ζευγάρι να απολαύσει πραγματικά τη «μεγάλη ημέρα» και να ζήσει το όνειρό του χωρίς να το απασχολούν την τελευταία στιγμή τα κρίσιμα, πρακτικά ζητήματα του event. Μάλιστα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ένας Day-Of-Wedding Coordinator μπορεί να εξασφαλίσει στο ζευγάρι ότι όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, παρά την απαιτούμενη γραφειοκρατία! Υπέροχο; Η Πέγκυ Σιμιτζή της «I Wish Chic Events» μάς εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή τη σούπερ χρήσιμη υπηρεσία.

Η Πέγκυ Σιμιτζή της I Wish Chic Events.

Τι ακριβώς είναι η υπηρεσία του Day-Of Coordination

Είναι μια υπηρεσία που παρέχουν εδώ και χρόνια οι wedding planners και αφορά την ανάληψη των «logistics», δηλαδή όλων των διαδικαστικών λεπτομερειών του γάμου ενόψει της μεγάλης ημέρας. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αυξήθηκε η ζήτηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας λόγω της έντονης ανάγκης των ζευγαριών που διοργάνωναν τον γάμο τους χωρίς wedding planner να απευθυνθούν σε κάποιον επαγγελματία ο οποίος θα τα βοηθήσει και θα τα συμβουλεύσει σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες που έχουν. Να τους προτείνει λύσεις και να πάρει από πάνω τους το βάρος των κουραστικών αλλά αναγκαίων «λεπτομερειών» προκειμένου το ζευγάρι να απολαύσει την ημέρα των ονείρων του.

Ποια καθήκοντα αναλαμβάνει ένας Day-Of-Wedding Coordinator;

1. Τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τον γάμο, κάνει μια συνάντηση με το ζευγάρι.

2. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει την επικοινωνία με τους προμηθευτές για να βεβαιωθεί ότι όλα τρέχουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του ζευγαριού.

3. Πραγματοποιεί επίσκεψη στην εκκλησία και στον χώρο της δεξίωσης, τον οποίο έχει αποφασίσει το ζευγάρι από μόνο του, προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για το πώς έχουν τα πράγματα.

4. Δημιουργεί το χρονοδιάγραμμα της ημέρας με όλα τα καθήκοντα των συνεργείων.

5. Floorplan: Εξασφαλίζει ότι τα τραπέζια και τα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί στη σωστή διάταξη και ότι όλα είναι οκέι όσον αφορά τον μπουφέ, την πίστα του χορού, τη live band, τον DJ, το μπαρ και ό,τι άλλο έχει προγραμματιστεί.

6. Αναλαμβάνει τη λίστα των καλεσμένων.

7. Αναλαμβάνει τον συντονισμό όλων των συνεργείων και είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του ζευγαριού και αυτών.

8. Χειρίζεται διακριτικά κάθε απρόοπτη εξέλιξη.

9. Αναλαμβάνει το τελικό χρονοδιάγραμμα του γάμου που αφορά το ζευγάρι και έχει να κάνει με τους χρόνους της προετοιμασίας και των δύο, την τελετή, την είσοδο, την κοπή της τούρτας, τον πρώτο χορό κλπ.

10. Επιπλέον, έχει την ευθύνη της υποδοχής των καλεσμένων.

11. Επίσης, έχει την ευθύνη της τακτοποίησης των οικονομικών υπολοίπων με τα διάφορα συνεργεία ή/και τους επαγγελματίες.

12. Τέλος, είναι σε διαρκή παρουσία έως το τέλος της εκδήλωσης.

Σε ποια ζευγάρια απευθύνεται αυτή η υπηρεσία;

Η υπηρεσία του Day-Of Coordination είναι ιδανική για όλα τα ζευγάρια που έχουν πολλή όρεξη και αγάπη να ετοιμάσουν μόνοι τους τον γάμο των ονείρων τους και δεν θέλουν να τα αναθέσουν όλα σε έναν wedding planner. Έχοντας κάνει τον δικό τους προγραμματισμό μήνες πριν, επιλέγουν την ξεχωριστή ημέρα της τελετής να αφήσουν όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες σε έναν επαγγελματία έτσι ώστε να απολαύσουν τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να ανησυχούν για τίποτα. Επίσης, το Day-Of Coordination είναι χρήσιμο στα ζευγάρια που πραγματοποιούν τον γάμο τους εκτός της πόλης που διαμένουν, αφού οι δυσκολίες σε αυτή την περίπτωση είναι περισσότερες (και πολλές φορές απρόσμενες). 

Πόσο διαφέρουν, δηλαδή, τα καθήκοντα ενός Day-Of-Wedding Coordinator από αυτά ενός Wedding Planner;

Ένας full-service planner βρίσκεται δίπλα στο ζευγάρι από την αρχή της διοργάνωσης του γάμου του μέχρι το τέλος. Στα καθήκοντά του συμπεριλαμβάνεται η αναζήτηση του χώρου για την δεξίωση του γάμου, ο προορισμός αν μιλάμε για destination wedding, ακόμα και το ειδικό μενού που μπορεί να αφορά έναν και μόνο από τους καλεσμένους. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι πρέπει να γνωρίζει τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια. Συζητάει μαζί με το ζευγάρι για τον σχεδιασμό, ακούγοντας το όραμά του, διαπραγματεύεται τα συμβόλαια, διατηρεί τον προϋπολογισμό του γάμου, προσλαμβάνει επαγγελματίες και, βέβαια, έχει όλη την επιμέλεια της εκτέλεσής του ώστε να δημιουργήσει για το ζευγάρι ό,τι εκείνο έχει ονειρευτεί και με το παραπάνω! Οι υπηρεσίες που προσφέρει ένας Day-Of-Wedding Coordinator, πάλι, έχουν σκοπό να ανακουφίσουν το ζευγάρι από το άγχος των τελευταίων ημερών και, φυσικά, από την πίεση της ίδιας της ημέρας καθώς θα είναι δίπλα του ως ο επαγγελματίας που θα το προστατεύσει. Άλλωστε, κάθε ζευγάρι την ημέρα του γάμου του δικαιούται να απολαύσει όλα αυτά που σχεδίαζε τόσο καιρό και να μην είναι συνεχώς με το ρολόι στο χέρι ή να επιλύει προβλήματα της στιγμής!

Διαβάστε επίσης…

I Wish Chic Events | Η Πέγκυ Σιμιτζή είναι ο άνθρωπος πίσω από την καλλιτεχνική επιμέλεια του Yes I Do Catwalk by ghd

Πολιτικός γάμος: Πώς θα τον οργανώσετε!

Total white wedding στην αριστοκρατική Μονεμβασιά