Η Jen Glantz, μια πρώην κειμενογράφος και εργαζόμενη ως… παράνυμφος προς ενοικίαση, απολάμβανε το μανικιούρ της όταν μία άγνωστή της γυναίκα παρατήρησε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της. Αμέσως, ξεκίνησε ένας καταιγισμός γαμήλιων συμβουλών. Αν και πρόσφατα αρραβωνιασμένη, η Glantz κατάλαβε πως αυτό δεν επρόκειτο να αποδειχθεί μεμονωμένο περιστατικό. Όλοι γύρω της είχαν ξαφνικά αποκτήσει άποψη για το πώς θα πρέπει να οργανώσει τον γάμο της. Τη στιγμή του μανικιούρ, της ήρθε κάποιου είδους επιφοίτηση και αποφάσισε να εμπιστευθεί ολοκληρωτικά την οργάνωση του γάμου της σε… αγνώστους. Έτσι, λίγες ημέρες αργότερα, δημιούργησε ένα site με τον τίτλο «Finally the Bride», μέσω του οποίου οι επισκέπτες του μπορούν να αποφασίσουν εκείνοι για κάθε τομέα του γάμου της: από το μέγεθος της ανθοδέσμης μέχρι το στιλ του νυφικού.

Η Jen Glantz, πρώην εργαζόμενη ως παράνυμφος προς ενοικίαση.

Ο αρραβωνιαστικός της, Adam, συμφώνησε αμέσως στην ιδέα της συντρόφου του, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του αντιλήφθηκε τη δυσκολία της να αφοσιωθεί στην οργάνωση του γάμου τους. «Χρειάστηκαν 15 λεπτά για να αποφασίσω το χρώμα του μανικιούρ μου, θα μου έπαιρνε μια ολόκληρη ζωή μέχρι να καταλήξω σε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου μου», δήλωσε η μέλλουσα νύφη στο Insider.

Λόγω της εταιρείας της Bridesmaid for Hire, η Glantz έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γάμους αγνώστων από το 2014, εργαζόμενη ως παράνυμφος προς ενοικίαση. «Αντιλαμβάνομαι ότι ακούγεται παράδοξο αλλά άγνωστοι μου δίνουν την ευκαιρία να γίνω μέρος του γάμου τους εδώ και περίπου 5μιση χρόνια. Θα ένιωθα παράξενα αν -αντίστοιχα- δεν επέτρεπα σε αγνώστους να αποτελέσουν μέρος της δικής μου γαμήλιας τελετής».

Έτσι, δημιούργησε ένα σύστημα ψηφοφορίας στο site της και ξεκίνησε να δημοσιεύει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Πλέον, με μερικές αποφάσεις για τον γάμο να έχουν ήδη «κλειδώσει», αναρτά νέες ερωτήσεις στην αρχή κάθε μήνα, ενώ 15 μέρες μετά η πλατφόρμα ψηφοφορίας κλείνει και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Μερικές από τις νέες ερωτήσεις κάθε μήνα λειτουργούν ως follow-up ερωτήματα των προηγούμενων αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, αν το κοινό αποφασίσει πως θα πρέπει να ταξιδέψει στην πολιτεία Μοντάνα για το bachelorette της, τότε θα αναρτήσει περισσότερες ερωτήσεις για το πώς θα πρέπει να είναι αυτό το ταξίδι.

Από τις τουαλέτες για παρανύφους στα νυφικά φορέματα, ένα μανικιούρ δρόμος!

Και ενώ σκοπός του εγχειρήματος είναι ο γάμος της να σχεδιαστεί από αγνώστους, συχνά τείνει να προσθέτει επιλογές απάντησης που ενδόμυχα ελπίζει πως ο κόσμος θα επιλέξει. Βέβαια, η συγκεκριμένη τακτική δεν λειτουργεί πάντα όπως θα ήθελε. Για παράδειγμα, ενώ ήλπιζε να «τρίψει στα μούτρα» των πρώην συντρόφων της τα ευχαριστα νέα, το κοινό αποφάσισε πως δεν θα μπορούσε να τους ενημερώσει. Όμως, σε γενικές γραμμές, οι συμμετέχοντες της έχουν φερθεί ευγενικά: αποφάσισαν πως το γαμήλιο budget της περιορίζεται στο ποσό των 15.000 έως 30.000 δολαρίων, το οποίο φαίνεται πως την εξυπηρετεί. Στην περίπτωση που είχαν αποφασίσει να κάνει έναν γάμο με κόστος μεγαλύτερο από 75.000 δολάρια, τότε θα έπρεπε να μαζέψει χρήματα. «Όταν βλέπω τα αποτελέσματα κάθε ψηφοφορίας, με πιάνει ένας μικρός πανικός όμως, μετά, υπενθυμίζω στον εαυτό μου τη δέσμευσή μου σε αυτό το εγχείρημα», δηλώνει.

Όπως παραδέχεται η μέλλουσα νύφη, καθημερινά υπάρχουν άνθρωποι που της υπενθυμίζουν ότι ο τρόπος που επέλεξε να οργανώσει τον γάμο της είναι ιδιαίτερα ανορθόδοξος, όμως εκείνη έχει διαφορετική άποψη: «Οι λεπτομέρειες δεν είναι και τόσο σημαντικές όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται για τον σωστό λόγο. Σε τελευταία ανάλυση, οι γάμοι δεν είναι κάτι άλλο από την ένωση δύο ανθρώπων που σχεδιάζουν το κοινό τους μέλλον, έχοντας γύρω τους ανθρώπους που γιορτάζουν γι’ αυτό. Είτε γίνει σε μία αποθήκη είτε στο δωμάτιο ενός υπέροχου ξενοδοχείου, το νόημα και ο σκοπός δεν αλλάζουν».

Τόσο στο site της όσο και στο Instagram, το κοινό μπορεί να αποφασίσει για κάθε λεπτομέρεια του γάμου της: από το μέγεθος της ανθοδέσμης μέχρι το στιλ του νυφικού.

Και αν τελικά αναρωτιέστε γιατί επιμένει να στηρίζει αυτό το project «με κάθε κόστος», είναι γιατί θέλει να υπενθυμίσει σε όλα τα ζευγάρια που οργανώνουν το γάμο τους πως δεν είναι όλα στον έλεγχό τους. «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο οδηγιών. Ακόμη και αν σχεδιάζει κανείς τον γάμο του από το Α έως το Ω, πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να πάει στραβά. Έχει τύχει να είμαι το άτομο που προσπαθεί να διαχειριστεί όσα δεν γίνονται όπως θα έπρεπε σε έναν γάμο, οπότε έτσι αντιλαμβάνομαι πως στην πραγματικότητα το περιθώριο ελέγχου είναι μηδενικό. Το ένστικτό μου μού λέει πως αυτό είναι το σωστό».

Με πληροφορίες από www.insider.com

Διαβάστε επίσης…