You are here

Date Your Architect : Η υπηρεσία σπιτιού για κάθε νέο ζευγάρι.

Ένα ραντεβού μαζί τους αρκεί για να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας!

Επιχείρηση: νέο σπίτι! Κάθε ζευγάρι έρχεται να αντιμετωπίσει αυτό το τόσο απαιτητικό αλλά και τόσο δημιουργικό project αμέσως μετά ή λίγο πριν από τον γάμο του. Γιατί πλέον ναι, όλοι είμαστε πιεσμένοι οικονομικά, αλλά όλοι ονειρευόμαστε ένα σπίτι που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μας και θα μοιάζει βγαλμένο από σελίδες περιοδικού. Η απάντηση στο “πρόβλημα” ακούει στο όνομα Date Your Architect! Η Ευγενία Μαντά και ο Μιχαήλ Προβελέγγιος έρχονται στο σπίτι σας και σε 90 λεπτά  το μεταμορφώνουν σε ένα παραμυθένιο σκηνικό! Τι λέτε, θα κάνετε το date;

Date Your Architect. Πώς προέκυψε αυτό το πρωτοποριακό concept;

Στα χρόνια της επαγγελματικής μας πορείας, με το γραφείο να διανύει πια τη δεύτερη δεκαετία του, έχουμε συναντήσει πολύ συχνά περιπτώσεις ενδιαφερόμενων οι οποίοι, είτε δεν είχαν τη δυνατότητα να προσλάβουν αρχιτέκτονα, είτε δεν χρειαζόντουσαν αρχιτεκτονική μελέτη παρά μόνο συμβουλές προκειμένου να αναβαθμίσουν-ανακαινίσουν τον χώρο τους. Υπήρχε λοιπόν αυτό το κενό στην αγορά, το οποίο ήρθαμε να το καλύψουμε το 2013 εμείς με αυτή τη συμβουλευτική αρχιτεκτονική υπηρεσία. Το Date Your Architect πήρε το όνομά του από αυτό που προσφέρει: ραντεβού με έναν αρχιτέκτονα, τον δικό σου αρχιτέκτονα που είναι εδώ για να σε συμβουλέψει για ό,τι σε απασχολεί.

Αισθανόμαστε ότι για ένα ζευγάρι που "ανοίγει" τώρα το σπίτι του, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται!

Είναι ακριβώς έτσι! Μας έρχονται συχνά νέα ζευγάρια τα οποία είτε παραδοσιακά φτιάχνουν ένα "σπιτικό" για να μείνουν μαζί μετά τον γάμο, είτε ήδη συζούν και θέλουν να νιώσουν κάποια διαφορά από το έως τότε "εργένικο σπίτι" τους. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτά τα date, μαζί με αυτά που κάνουμε για παιδικά δωμάτια, είναι τα αγαπημένα μας. Νιώθουμε ότι συμμετέχουμε με τον δικό μας τρόπο στις πιο όμορφες στιγμές της προετοιμασίας για μια καινούργια ζωή, μεγάλο μέρος της οποίας θα εκτυλιχθεί μέσα στους χώρους που διαμορφώνουμε.

Πώς γίνεται ακριβώς το ραντεβού; Τι περιλαμβάνει;

Μέσα σε αυτή την 90λεπτη συνάντηση, ή session όπως τη λέμε μερικές φορές, συζητάμε για τα πρακτικά θέματα, λύνουμε απορίες που έχουν να κάνουν με την αισθητική των χώρων και ονειρευόμαστε μαζί για το πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους μέσω της ανανέωσης. Το date μπορεί να γίνει είτε στο γραφείο μας, είτε στον χώρο του πελάτη. Σκοπός μας είναι αυτό το ραντεβού να έχει την αίσθηση της συνάντησης με έναν φίλο στον οποίο μπορείς να ανοιχτείς και να του μιλήσεις με ειλικρίνεια για όσα σε απασχολούν και σε προβληματίζουν. Η χημεία που δημιουργείται με τον πελάτη είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να λάβουμε τις σωστές πληροφορίες σε μικρό χρονικό διάστημα και να επιλύσουμε, όχι μόνο αισθητικά αλλά και πρακτικά θέματα. Οι ερωτήσεις που μας γίνονται είναι από το "τι χρώμα να βάψω αυτόν τον τοίχο" μέχρι το "ποιο συνεργείο πρέπει να μπει πρώτα στο σπίτι μου". Είναι λογικές απορίες τις οποίες ως ειδικοί μπορούμε να επιλύσουμε μέσω της εμπειρίας μας και να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο, πραγματικά και ουσιαστικά. Φεύγοντας από τη συνάντηση ο πελάτης παίρνει μαζί του το τεύχος των  σημειώσεων που έχουμε κρατήσει καθ'όλη τη διάρκεια της συζήτησης και αφορούν  στην ανανέωση του χώρου του. Τις επόμενες μέρες, του αποστέλλεται ένα e-mail με τυχόν εκκρεμότητες που  προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Τελικά ένα σπίτι μπορεί με μικρές αλλαγές να μοιάζει βγαλμένο από σελίδες περιοδικού;

Το θέμα δεν είναι ο χώρος που ζούμε να μοιάζει με σελίδες περιοδικού! Η ουσία είναι ο χώρος να συμβαδίζει με τις ανάγκες μας και τον τρόπο ζωής μας. Και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος μας. Αρχικά να κατανοήσουμε τις επιθυμίες του πελάτη και στη συνέχεια να του υποδείξουμε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνει για να έχει το επιθυμητό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Είναι μια ακριβή υπηρεσία;

Το κόστος του Date Your Architect ξεκινάει από €180.00 για μια 90λεπτη συνάντηση στο γραφείο μας.

Αρκεί ένα ραντεβού για να έχει το ζευγάρι μια ολοκληρωμένη εικόνα του “νέου του σπιτιού”;

Μιας και ο ρόλος μας στο date είναι καθαρά συμβουλευτικός και οι αλλαγές που συνήθως ζητάνε οι ενδιαφερόμενοι είναι στα πλαίσια μιας ανακαίνισης μικρής κλίμακας, ένα ραντεβού αρκεί για να καλύψει τα εν λόγω θέματα. Μας έχει τύχει ωστόσο, πολλές φορές, πελάτες που έχουν κάνει date να επανέρχονται για να κάνουν μεγαλύτερης κλίμακας επεμβάσεις στον χώρο τους.

Τι άλλο παρέχετε πέρα από την υπηρεσία Date Your Architect;

Το γραφείο μας ασχολείται κατά κύριο λόγο με αρχιτεκτονικές μελέτες.  Αναλαμβάνουμε έργα από το στάδιο του concept μέχρι και την ολοκλήρωσή τους.
Καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μας πορείας και ανεξάρτητα από την κλίμακα των projects προσπαθούμε πάντα να τα προσεγγίζουμε με ενθουσιασμό και με έμφαση στη  λεπτομέρεια. Τα αρχιτεκτονικά μας έργα αφορούν : πολυτελείς κατοικίες , ξενοδοχειακές μονάδες , εργασιακούς χώρους  και  αποκαταστάσεις μνημείων. Όλοι οι συνεργάτες στο γραφείο εργαζόμαστε με γνώμονα τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του. Οι μελέτες που βγαίνουν από το γραφείο μας σε Ελλάδα και εξωτερικό επιβεβαιώνουν τη δέσμευση και το πάθος μας για αυτό που κάνουμε.

Ποιες αλλαγές αγαπάτε περισσότερο να κάνετε;

Επειδή γενικά η φιλοσοφία του γραφείου είναι να λειτουργούμε ανθρωποκεντρικά, έτσι και στο date λειτουργούμε αντίστοιχα. Οι προτάσεις για αλλαγές λοιπόν που μας ικανοποιούν περισσότερο είναι αυτές που έχουν το πιο ευχάριστο αντίκτυπο στην ζωή και στην ψυχολογία του εκάστοτε πελάτη μας.

Πόσο ρόλο παίζει για ένα ζευγάρι, να επιστρέφει σε ένα σπίτι όπου όλα είναι όμορφα, αρμονικά και χρωματικά ισορροπημένα;

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιο ευχάριστο συναίσθημα από το να επιστρέφεις σε μια "φωλιά" η οποία να είναι όπως την έχεις ονειρευτεί. Πλέον οι ζωές μας -κυρίως μετά από τον γάμο-περιστρέφονται γύρω από το σπίτι. Οι πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής μας (προσωπικές στιγμές, δείπνα με φίλους, οικογενειακά τραπέζια, το μεγάλωμα των παιδιών) διαδραματίζονται μέσα σε αυτούς τους χώρους. Είναι τιμή μας λοιπόν που κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν εμάς για να διαμορφώσουμε/μεταμορφώσουμε μαζί τους αυτούς τους χώρους, και εμείς με την σειρά μας αναλαμβάνουμε πολύ σοβαρά και με μεγάλη χαρά αυτή την ευθύνη.

Yes I Do Info

Ο Μιχαήλ Προβελέγγιος και η Ευγενία Μαντά (τους αγαπάμε αλήθεια!) γνωρίστηκαν στη Φλωρεντία κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους στην αρχιτεκτονική. Το 2006 δημιούργησαν το αρχιτεκτονικό γραφείο PROPLUSMA ARCHITECTS με έδρα στην Αθήνα.

CREDITS:

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Hair: 23 Hair Creations

Make Up - Grooming: Inglot

Location: Semiramis

Διαβάστε αυτό το άρθρο, αλλά και πολλά ακόμη, στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Διαβάστε επίσης

Benuarts.com: Τα πιο πρωτότυπα δώρα γάμου είναι εδώ!

My Miele Moments: Ένα ονειρεμένο σπίτι για τη νέα ζωή που μόλις ξεκίνησε!

Bride to be? Όλα όσα θα πρέπει ή θα εύχεστε να γνωρίζετε πριν το γάμο σας.

Tags

Comments

Add new comment