You are here

Βασίλης Κανταράκης: Ο δημιουργός των πιο αληθινών βίντεο γάμου!

Όταν οι εικόνες κινούνται και μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις.

Αν δεν είστε οι τύποι που ποζάρουν ή δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα σενάρια όταν πρόκειται για το βίντεο του γάμου τους, ο Βασίλης Κανταράκης είναι ο βιντεογράφος σας! Το βίντεο του γάμου είναι το ίδιο -και ίσως περισσότερο σημαντικό- από τις φωτογραφίες, καθώς αποτελεί τη ζωντανή, γεμάτη κίνηση ανάμνηση μιας εκ των πιο σημαντικών ημερών της ζωής σας. Μπορείτε να δείτε το νυφικό σας να στροβιλίζεται καθώς χορεύετε πλάι στον σύζυγό σας, τα γεμάτα έρωτα βλέμματά σας, τα περήφανα και ελαφρώς δακρυσμένα πρόσωπα των γονιών σας, το «show» που θα δώσουν τα γεμάτα αυθορμητισμό παρανυφάκια,  και τις χορευτικές φιγούρες των κολλητών σας λίγο πριν το ξημέρωμα (αξία ανεκτίμητη). Όλα αυτά, υπό την καλλιτεχνική ματιά του Βασίλη Κανταράκη, που μοναδικό στόχο έχει να αφηγηθεί την ιστορία σας με τον πιο αληθινό τρόπο και να την κάνει αναλλοίωτη στον χρόνο σφραγίζοντας τις στιγμές σας σε εκατομμύρια pixels.

Δείτε το βίντεο του γάμου της Angeline και του Jonathan, εδώ.

Πώς θα χαρακτήριζες τα βίντεο σου με 3 λέξεις; 

Συναισθηματικά, αυθόρμητα και αληθινά.

Τι σε «κέρδισε» στο βίντεο που δεν το έχει η φωτογραφία γάμου;

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, πόσω μάλλον όταν αυτή η εικόνα συνδυάζεται με την ανάλογη μουσική επένδυση. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του κινηματογράφου και εκείνο που με έκανε να αγαπήσω το βίντεο γάμου, το οποίο φυσικά δεν αποτελεί μια απλή καταγραφή του μυστηρίου. Ένα wedding film συνδυάζει τις τεχνικές του κινηματογράφου, τον αυθορμητισμό των documentary films και την τέχνη, η οποία πάντα διαφέρει και είναι η ματιά, το δαχτυλικό αποτύπωμα κάθε κινηματογραφιστή.

Δείτε το βίντεο του γάμου της Jasmyn και του Daniel στην Ίο, εδώ.

Ποια βίντεο γάμου σου αρέσουν περισσότερο; Τα ρομαντικά, τα αστεία, τα κινηματογραφικά ή τα πιο κομψά;

Mια ιστορία γάμου μπορεί να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά: ρομαντικές, αστείες, αλλά και δραματικές στιγμές. Άλλωστε, αυτά είναι τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή και αληθινή. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου films, τα αληθινά!

Ποια είναι τα tips σου για ένα ζευγάρι που δεν είναι και τόσο άνετο on camera;

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού, αυτό που λέω στα ζευγάρια μου είναι: Stay calm and enjoy your day. Δηλαδή να είναι ήρεμοι και να απολαύσουν τη μέρα τους. Είναι πολύ σημαντικό να ζήσουν αυτή την ημέρα απλά όπως την έχουν φανταστεί, όπως αυτοί επιθυμούν και όπως προκύψει. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν είναι εύκολο όταν έχεις μόνιμα μια κάμερα να σε ακολουθεί, αλλά πολύ γρήγορα μπορεί κάποιος να εξοικειωθεί με αυτή την ιδέα, όταν η κινηματογράφηση γίνεται διακριτικά και αθόρυβα. Ας μην ξεχνάμε ότι μόνο έτσι έχουμε αυθεντικές και αληθινές στιγμές.

Δείτε το βίντεο του γάμου της Kristina και του Michael στην Κέρκυρα, εδώ.

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου on duty ως παρατηρητή ή ως σκηνοθέτη;

Σίγουρα ως παρατηρητή! Νομίζω ότι είναι ανώφελο να σκηνοθετήσω ένα αληθινό γεγονός, γιατί τελικά αυτό που θα κινηματογραφήσω θα είναι ψεύτικο, προσπαθώντας να μετατρέψω σε ηθοποιούς δύο ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την υποκριτική. Δεν θα καταφέρω τίποτα διαφορετικό από το να καταστρέψω την ανάμνηση της Ημέρας τους. Παρατηρώντας όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την χημεία του κάθε ζευγαριού προκύπτουν films που έχουν σημείο αναφοράς το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά!

Σε ποια στιγμή του γάμου θα πατούσες «play», σε ποια «delete» και ποιες θα έκανες «fast forward» και «slow motion»;

Όλες οι στιγμές σε ένα wedding film είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και αν πατούσα delete η fast forward πιστεύω θα έχανα ένα σημαντικό κομμάτι, όπως όταν χάνεις ένα κομμάτι από μια κινηματογραφική ταινία και δεν μπορείς πια να παρακολουθήσεις την συνέχεια. Slow Motion θα χρησιμοποιούσα σίγουρα σε μια στιγμή κορύφωσης.

Δείτε το βίντεο του γάμου της Chelsea και του Joshua στην Σαντορίνη, εδώ.

Ποια είναι η στιγμή που βλέπεις στο repeat κάθε φορά κάνοντας edit στο βίντεο ενός γάμου;

Οι πιο δυνατές στιγμές σε ένα film είναι και οι πιο απλές. Η στιγμή που το ζευγάρι ανταλλάσσει τους όρκους του είναι ίσως η πιο «δυνατή» για εμένα. Ο τρόπος που επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και όταν σταματούν πλέον να μιλάνε, είναι η στιγμή που μπορώ να βλέπω ξανά και ξανά.

Πώς επιλέγεις τη μουσική υπόκρουση;

Η μουσική είναι από τις σημαντικότερες ενότητες της ζωής μου. Είναι πηγή έμπνευσης και με βοηθάει να βάζω σε μια σειρά την ιστορία που θέλω να αφηγηθώ, πρώτα στο μυαλό μου και μετά στο πρακτικό κομμάτι. Γεννά συναισθήματα, ξυπνά αναμνήσεις, συσχετίζεται με καταστάσεις και κάθε περίοδος της ζωής μας έχει τη δική της μουσική υπόκρουση. Έχοντας γνωρίσει καλά ένα ζευγάρι μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί αυτός ο συσχετισμός και έτσι κάθε film γάμου έχει το δικό του μοναδικό soundtrack.

Δείτε το βίντεο του γάμου της Ana και του James στη Μήλο, εδώ.

Δώσε μας τις κορυφαίες συμβουλές σου για ένα ονειρεμένο βίντεο.

Δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή για τη δημιουργία ενός ονειρεμένου βίντεο γάμου. Είναι στιγμές ευτυχίας και δεν χρειάζεται το ζευγάρι να καταβάλει καμία προσπάθεια, πέρα από το να ζήσει αυθεντικά τη μέρα του.

Ο Βασίλης Κανταράκης.

Πόσο δύσκολο/εύκολο είναι να δημιουργείς films που προκαλούν χαμόγελο ευτυχίας και δάκρυα συγκίνησης ταυτόχρονα;

Τα χαμόγελα ευτυχίας και τα δάκρυα συγκίνησης είναι η αντίδραση στα αυθεντικά συναισθήματά. Αυτό που κάνει ένα βίντεο ικανό να δημιουργήσει συγκίνηση είναι η σωστή τονικότητα σε στιγμές που είχαν νόημα για το ζευγάρι. Η μουσική βοηθά πολύ σε αυτό και η ματιά του κάθε κινηματογραφιστή να «παίζει» με τα δευτερόλεπτα που έκαναν την μέρα ξεχωριστή. Η συναισθηματική εμπλοκή είναι πολύ σημαντική και η σκέψη πως εκείνη την στιγμή δύο άνθρωποι έγιναν ένα για πάντα. Το συναίσθημα για εμένα είναι το α και το ω.

Must Read:

Βίντεο γάμου: 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις

Asian Renaissance | Η Ιωάννα Μπέλλα μαγεύει στο ανατρεπτικό bridal fashion editorial του νέου τεύχους του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Most Popular:

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

5 αναποδιές που μπορεί να συμβούν στο παρά πέντε του γάμου και πώς θα τις ξεπεράσετε

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.

Tags

Comments

Add new comment