You are here

SF Videography: Πώς ο γάμος σας μπορεί να γίνει ταινία με εσάς πρωταγωνιστές!

Τον Sebastian Fragopoulo, της SF Videography, τον γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια του Yes I Do Catwalk. Τον συμπαθήσαμε όταν τον συναντήσαμε και τον θαυμάσαμε για τη δουλειά του μόλις είδαμε τα εντυπωσιακά βίντεο που δημιούργησε για το Catwalk. Ήταν όλα δημιουργικά και πρωτότυπα... Κάτι σαν μικρού μήκους ταινίες!

Τότε ήταν που αναρωτηθήκαμε αν μπορεί να κάνει το ίδιο και με το βίντεο ενός γάμου... Τον ξανασυναντήσαμε, λοιπόν, και του θέσαμε όλες τις σχετικές ερωτήσεις!

Καλλιτεχνικό Πορτρέτο στη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ ΦΩΣ

Sebastian, πώς άρχισες να ασχολείσαι με τη βιντεογραφία;

Η βιντεογραφία αποτέλεσε ουσιαστικά την εκπλήρωση ενός έρωτα με τον κινηματογράφο, ο οποίος ξεκίνησε από τότε που ήμουν παιδί. Πίστευα και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο μαγικό από την αφήγηση ιστοριών μέσα από κινούμενες εικόνες. Αν και οι σπουδές μου ήταν πάνω στις θετικές επιστήμες, η αγάπη για το σινεμά παρέμενε απίστευτα δυνατή και η επιθυμία να το σπουδάσω έγινε ανάγκη που έπρεπε να εκπληρωθεί. Έτσι και έγινε λοιπόν. Από εκεί και έπειτα όλα πήραν το δρόμο τους, και πλέον μπορώ να νιώθω ευτυχής που καθημερινά κάνω αυτό που αγαπάω.

Οπότε η δημιουργία της SF Videography ήταν κάτι που ήρθε σαν φυσική συνέχεια αυτής σου της αγάπης;

Ναι, η SF Videography είναι η σκεπή κάτω από την οποία γεννιούνται όλα τα βιντεογραφικά μου project. Από γάμους και βαπτίσεις μέχρι ταινίες μικρού μήκους, video clips και διαφημιστικά, κάθε έργο αντιμετωπίζεται με την ίδια καλλιτεχνική ευαισθησία, πάντα με σκοπό να ταιριάξει την αισθητική του δημιουργού με τις επιθυμίες του πελάτη.

yes_i_do_interview_2.jpg

Μιας και με πρόλαβες και ανέφερες το γάμο...

Το ζευγάρι που θα επιλέξει τη SF Videography για την κάλυψη του γάμου του, τι μπορεί να περιμένει από εσάς;

Κάθε ζευγάρι με το οποίο συνεργαζόμαστε αντιμετωπίζεται ως το πρωταγωνιστικό δίδυμο της δικιάς του ταινίας. Αυτή η ταινία μπορεί να είναι ρομαντική, μπορεί να είναι περιπέτεια, μπορεί να είναι κωμωδία, μπορεί να είναι και τρόμου… όρια στη φαντασία δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν όρια στο κέφι για δουλειά και τη διάθεση για δημιουργία.

Η πλήρης και εμπεριστατωμένη κινηματογραφική κάλυψη της ημέρας του μυστηρίου είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα δίνεται έμφαση στα pre-wedding και next-day γυρίσματα τα οποία αντιμετωπίζονται σαν μικρού μήκους ταινίες.

Τι πιστεύεις πως σας κάνει ξεχωριστούς; Ποια είναι τα δυνατά σημεία της δουλειάς σας;

Αυτό που σίγουρα κάνει κάθε επαγγελματία του χώρου να ξεχωρίζει είναι η προσωπική του καλλιτεχνική ματιά. Ατού μας είναι η δυνατότητα που δίνουμε στο κάθε ζευγάρι να εκφράσει την τρέλα του και συγχρόνως τον έρωτά του, αναδεικνύοντας ταλέντα που ούτε καν φανταζόταν ότι είχε.

Tips by the experts...

Ποια είναι τα 3 Yes I Do και τα 3 No I Don't wedding tips by SF Videography;

Όσον αφορά τα Yes I Do’s:

  • Πρώτον, τα ζευγάρια πρέπει να εμπιστεύονται τους επαγγελματίες με τους οποίους επέλεξαν να συνεργαστούν. Σίγουρα η επιλογή έγινε μετά από ενδελεχές ψάξιμο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνονται για το αποτέλεσμα. Μιλώντας ειδικότερα ως SF Videography, το ζευγάρι θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι άψογο περισσότερο απ’ όλους. Και αυτό γιατί σκοπός μας είναι η κάθε δουλειά να είναι διαφήμιση για την επόμενη.
  •  

  • Δεύτερον, κάτι που άπτεται και του τομέα μου, είναι να δίνουν βάση στην επιλογή του ανθρώπου που θα επιλέξουν για την βιντεογραφική κάλυψη του γάμου τους. Ακόμα και αν το βίντεο είναι «πακέτο» με τη φωτογραφία, να επιδιώκουν συνάντηση και με τον βιντεογράφο. Ειλικρινά πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου το βίντεο είναι αυτό που θα αποκτά περισσότερη συναισθηματική αξία και είναι κρίμα να αντιμετωπίζεται επιπόλαια.
  • Τέλος, το ζευγάρι είναι πρέπει να ζήσει και να απολαύσει κάθε στιγμή της  ημέρας του γάμου του. Ακόμα κι αν γίνει μια αναποδιά, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο γάμος είναι μια γιορτή στην οποία θα γελάσουμε, θα φάμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε, και θα διασκεδάσουμε. Τίποτα δεν το αλλάζει αυτό.
  •  

yes_i_do_interview_1.jpg

Όσον αφορά τα No I Dont:

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πέρα από το να μην αφήνουν κανέναν να τους πει «Don’t». Είναι η γιορτή του έρωτά τους, και οι ίδιοι ορίζουν τις παραμέτρους της. Δεν υπάρχει λάθος επιλογή, αρκεί να είναι δική τους.

LOGO THUMB

Για περισσότερα δείγματα της δουλειάς της SF Videography, και για να επικοινωνήσετε μαζί τους μπείτε στα:

YouTube: Sebastian F Videography

Facebook: SF Videography

Από την Ευαγγελία Σιγάλα.

Tags