You are here

Γαμήλια άλμπουμ: Πώς θα κρατήσετε τη μέρα του γάμου σας "ζωντανή" για πάντα

Μαθαίνουμε τα πάντα από τον φωτογράφο Χρήστο Κοσμά

Στο Yes I Do αγαπάμε όταν οι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργαζόμαστε διαθέτουν αισθητική και άποψη. Ένας από αυτούς είναι ο φωτογράφος, Χρήστος Κοσμάς ο οποίος θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τα δικά του tips για το πώς μπορείτε να κρατήσετε "ζωντανές" τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας!

Συνηθίζω να λέω ότι τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι θέμα στιλ και συναισθηματικής προσέγγισης. Με τον ίδιο τρόπο αντιλαμβάνομαι και το γάμο κάθε ζευγαριού το οποίο με εμπιστεύεται για να καταγράψω για πάντα τις μοναδικές στιγμές από τη μεγάλη ημέρα. Οι φωτογραφίες είναι ένα κειμήλιο που θα μείνει από την προετοιμασία, την τελετή, τη δεξίωση και όλα τα ενδιάμεσα στιγμιότυπα του γάμου σας. Τι πιο σημαντικό, λοιπόν, από το να φροντίσετε να κρατήσετε τις γαμήλιες εικόνες σας τυπωμένες σε άλμπουμ ιδιαίτερης αισθητικής ή ακόμα και κορνιζαρισμένες, να διακοσμούν το σπίτι σας.

Ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και στιλ, αλλά και με το ύφος του γάμου σας, το οποίο πιθανόν να έχετε επιλέξει να αντικατοπτρίζεται σε κάθε λεπτομέρεια, από τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες, μέχρι τα νυφικά σας αξεσουάρ και τη διακόσμηση του κέντρου της δεξίωσης, η επιλογή του άλμπουμ σας και του τρόπου εκτύπωσης των φωτογραφιών σας, είναι αυτή που θα πλαισιώσει καλύτερα την οπτική ιστορία σας. Ιδού, λοιπόν, ορισμένες ιδέες για κάθε γούστο!

Ψηφιακά άλμπουμ

Χάρη στην τεχνολογία της ψηφιακής φωτογραφίας και εκτύπωσης, τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν, τα τελευταία χρόνια, τα ψηφιακά άλμπουμ. Υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις, ευρεία γκάμα ως προς το μέγεθος και τη σύνθεση των φωτογραφιών που θα διακοσμήσουν κάθε σελίδα και ο συνδυασμός ενός μοντέρνου τρόπου εκτύπωσης με ένα κλασσικό κάλυμμα, είναι ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να απολαύσετε, εάν κάνετε αυτή την επιλογή.

yes-i-do-kosmas-chris-photographer-digital_wedding_album_1.jpg

Maria & David: An elegant couple and their stylish digital wedding album 

Αναλογικά άλμπουμ

Για τα πιο ρομαντικά ζευγάρια, που αγαπούν τη vintage αισθητική και για όσους θέλουν να διατηρήσουν την παραδοσιακή αίσθηση από το ξεφύλλισμα ενός γαμήλιου άλμπουμ, οι αναλογικές εκτυπώσεις, σε ποιοτικό χαρτί, κερδίζουν και πάλι έδαφος. Δεδομένου ότι όλες τις φωτογραφίες σας μπορείτε να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα USB stick, στον υπολογιστή σας ή και σε slideshow, το να ξεχωρίσετε 30-40 από αυτές, ώστε να φιλοξενηθούν σε ένα αναλογικό άλμπουμ, όπως παλιά, θα σας προσφέρουν μία έντονη συγκινησιακή εμπειρία, μετά από χρόνια.

yes-i-do-kosmas-chris-photographer-analogiko_album_1.jpg

Ioanna & Giannis voted for an analogic album to host their pre-wedding photographs 

Κορνίζες για home decoration

Οι γαμήλιες φωτογραφίες αποκτούν επιπλέον αξία ανάλογα με τον τρόπο που θα συντεθούν και με το πού θα τοποθετηθούν. Γι’ αυτό, μία καλή ιδέα, εάν θέλετε να κρατήσετε τη διαχρονικότητα των φωτογραφιών σας συνδυάζοντάς την με το ύφος της κοινής σας στέγης ως νιόπαντρο ζευγάρι, είναι να ζητήσετε από το φωτογράφο σας να κορνιζάρει επιλεγμένα καρέ από την ημέρα του γάμου, που να ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Είναι πολύ σημαντικό η επεξεργασία και η σύνθεση των εικόνων να γίνει με επιμέλεια και προσοχή, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι ο φωτογράφος σας μπορεί να αναλάβει αυτό το project, φροντίζοντας το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Ένα δείγμα του πώς δουλεύω εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

yes-i-do-kosmas-chris-photographer-home_decoration_1.jpg

yes-i-do-kosmas-chris-photographer-home_decoration_2.jpg

* Μία ακόμα επιλογή που έχετε, εάν θέλετε το γαμήλιο άλμπουμ σας να μοιάζει με περιοδικό, από το εξώφυλλο, μέχρι το ύφος στο εσωτερικό του, είναι οι εκτυπώσεις offset, σε ειδικό χαρτί. Τα στιλάτα ζευγάρια που έχουν προτιμήσει μία φωτογράφιση γάμου σε editorial ύφος είναι πιθανότερο να βρουν στο offset print τον κατάλληλο τρόπο να διατηρήσουν την αισθητική και την ταυτότητα του γάμου τους.

Διαβάστε επίσης...

Before Sunset: Η καλύτερη ώρα για γαμήλιες φωτογραφίες

5 must φωτογραφικά tips για έναν ανοιξιάτικο γάμο

Αλεξάνδρα & Κώστας: boho style pre-wedding φωτογράφιση από την Χρήστο Κοσμά

Tags

Comments

Add new comment