You are here

Φωτογράφος γάμου: 5 tips για το πώς να τον επιλέξετε από τον Χρήστο Κοσμά

Ο φωτογράφος Chris Kosmas ( www.kosmaschris.gr ) γράφει έναν αναλυτικό οδηγό που θα βοηθήσει όλα τα μελλόνυμφα ζευγάρια να επιλέξουν τον επαγγελματία που τους ταιριάζει, και θα αφηγηθεί με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του γάμου τους…

Οι φωτογραφίες ενός επαγγελματία από το χώρο της γαμήλιας φωτογράφισης μιλούν από μόνες τους, αποκαλύπτοντας την τεχνική, το ταλέντο και την καλλιτεχνική του ματιά, ενώ και ο ίδιος μπορεί να επικοινωνήσει σε εσάς τη φιλοσοφία του και τι τον παρακινεί για τα «κλικ» της μηχανής του. Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζετε, πριν πάρετε την απόφαση για το ποιος θα φωτογραφίσει το μεγάλο γεγονός της ζωής σας, γι’ αυτό μία προσεκτική έρευνα στο portfolio και τη gallery των υποψήφιων φωτογράφων, θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Επειδή, όμως, η διαφορά κρύβεται στις λεπτομέρειες, παρακάτω θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό για όσα χρειάζεται να διευκρινίσετε εξ αρχής, ώστε να έχετε μία καλή συνεργασία με τον άνθρωπο που θα αφηγηθεί φωτογραφικά την ιστορία του γάμου σας.

epilogi_fotografou_ii_kosmas_chris4

Αποτύπωση αυθόρμητων στιγμών. Πέρα από την καθιερωμένη φωτογράφιση του ζευγαριού, κατά την οποία θα χρειαστεί να ποζάρετε, λίγο ή πολύ, όλες τις υπόλοιπες ώρες της μεγάλης μέρας αυτό που θέλετε είναι να είστε αληθινοί και αυθόρμητοι, με τη σιγουριά ότι τη γνησιότητα των στιγμών σας θα έχει την εγρήγορση να την αποτυπώσει ο κατάλληλος άνθρωπος, αποδίδοντας εκφραστικά το κάθε συναίσθημα. Μελετήστε, λοιπόν, το portfolio των γαμήλιων φωτογραφίσεων του κάθε υποψήφιου φωτογράφου, αναζητώντας πλάνα που αποδίδουν τη συγκινησιακή φόρτιση των ζευγαριών και των συγγενών τους, που. Ένα άγγιγμα, ένα βλέμμα, μία κίνηση που αιχμαλωτίστηκε την κατάλληλη στιγμή έχει μεγαλύτερη αξία από στημένα και τετριμμένα καρέ.

epilogi_fotografou_ii_kosmas_chris3

Ένας αόρατος μάρτυρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της γαμήλιας μέρας, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και της προετοιμασίας σας πριν από αυτό, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένας άνθρωπος να μπλέκεται στα πόδια σας. Γι’ αυτό, πριν επιλέξετε φωτογράφο, βεβαιωθείτε ότι δρα όσο το δυνατόν λιγότερο παρεμβατικά, καταφέρνοντας, παράλληλα, να αποτυπώσει την οπτική σας ιστορία σαν σε ντοκιμαντέρ, χωρίς να του διαφεύγουν λεπτομέρειες από την εκκλησία και από την προετοιμασία, που αποπνέουν έναν τελετουργικό χαρακτήρα ή ρεπορταζιακό ύφος.

epilogi_fotografou_ii_kosmas_chris5

Ιδέες για φωτογραφίες που αναδεικνύουν το στυλ σας. Κατά την οργάνωση του γάμου σας μπορεί να έχετε μία αρκετά συγκεκριμένη ιδέα για το πώς θέλετε να είναι φτιαγμένο το καθετί, ωστόσο, το να εμπιστευθείτε τη γνώμη του φωτογράφου σας σχετικά με το καταλληλότερο σκηνικό για τη φωτογράφισή σας μετά το μυστήριο ή ακόμα και για ένα pre-wedding ή next-day shooting, όχι μόνο θα σας γλιτώσει από χρόνο και άγχος, αλλά θα προσθέσει στο γαμήλιο άλμπουμ σας ξεχωριστά ατμοσφαιρικά καρέ. Επικοινωνήστε με το φωτογράφο σας, ώστε να δείτε αν ταιριάζει η αισθητική σας και, εάν πρόκειται για έναν επαγγελματία με καλλιτεχνική ματιά, θα μπορέσει να σας κάνει προτάσεις που ταιριάζουν με το ύφος του γάμου σας.

epilogi_fotografou_ii_kosmas_chris1

Ένας συνοδοιπόρος για τον destination wedding σας. Εάν έχετε επιλέξει να κάνετε το γάμο σας σε έναν προορισμό μακριά από τον τόπο διαμονής σας, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να βρείτε έναν διαθέσιμο επαγγελματία, για να σας φωτογραφίσει. Από τις προηγούμενες δουλειές ενός φωτογράφου μπορείτε να καταλάβετε εάν το να ταξιδέψει για να καλύψει το γάμο σας είναι μία εμπειρία που θα τον εμπνεύσει να κάνει τα «κλικ» που θα συγκινήσουν την καρδιά του. Ένας παθιασμένος με τα ταξίδια φωτογράφος θα είναι ο καλύτερος συνοδοιπόρος ακόμα και για pre- ή next-day φωτογραφίσεις ή honeymoon photo-sessions, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

epilogi_fotografou_ii_kosmas_chris2

Νιώστε άνετα, κάντε τον φωτογράφο δικό σας άνθρωπο. Πέρα από το ταλέντο ενός φωτογράφου και τις τεχνικές του γνώσεις, ίσως το πιο σημαντικό είναι να τον εμπιστευθείτε σαν ένα δικό σας άνθρωπο. Μόνο εάν αισθάνεστε άνετα με την παρουσία του, θα καταφέρετε να αφεθείτε ελεύθεροι, ώστε κι εκείνος να καταγράψει αυθόρμητες, συναισθηματικές στιγμές ανεκτίμητης αξίας.

Διαβάστε το άρθρο ολοκληρωμένο και εδώ.

Kosmas Chris Photography

Αχιλλέως Κύρου 76, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Παντανάσσης 6, Πάτρα

Τηλ. ραντεβού 6937-832.274

Site:http: kosmaschris.gr

Facebook: gallerykosmas

Instagram: kosmas_chris_photographer

Από τον Χρήστο Κοσμά

Tags