Επειδή πολλές φορές «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», καλό είναι οι γονείς που παντρεύουν τα παιδιά τους να διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί!

1.       Λίστα καλεσμένων: Το ζήτημα παίρνει πολλές φορές διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο θα έπρεπε, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει το ζευγάρι που παντρεύεται.    

2.       Άποψη για όλα: Για την εκκλησία, το τραπέζι, το νυφικό, τις μπομπονιέρες, για τα πάντα. Και μπορεί όντως οι απόψεις και οι συμβουλές σας να είναι χρήσιμες, αρκεί βέβαια να σας ζητηθούν…

3.       Πρωτοβουλίες: «Ο στολισμός ήταν πολύ απλός, αλλά πέρασα από το ανθοπωλείο και συνεννοήθηκα, μην ανησυχείς!» Σίγουρα, οφείλεται σε υπερβάλλοντα ζήλο και δεν γίνεται ποτέ κακοπροαίρετα, παρ’ όλα αυτά, ρωτήστε πρώτα το ζευγάρι πριν πάρετε οποιαδήποτε πρωτοβουλία.     

4.       «Εγώ το είχα πει»: Μάλλον είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των γονιών σε όλο τον κόσμο, να επιμένουν πως έχουν προβλέψει κάθε πρόβλημα – αφού προκύψει πάντα. Τώρα όμως, είναι η στιγμή που πρέπει να επικεντρωθούμε στις λύσεις…

5.       Seating plan τύπου βεντέτα: Ή αλλιώς, το σόι της νύφης αριστερά και του γαμπρού δεξιά. Σκοπός σε έναν γάμο, είναι να γνωριστούν όλοι οι καλεσμένοι μεταξύ τους και ιδανικά να γίνουν μια μεγάλη παρέα που θα διασκεδάζει μέχρι το πρωί.  

6.       Dress code: Θερμή παράκληση κυρίως προς τις συμπεθέρες. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας προκειμένου να αποφύγετε την αμήχανη στιγμή, που συναντιέστε στην εκκλησία και φοράτε παρόμοιο φόρεμα στην ίδια απόχρωση. 

7.       «Εμείς στον γάμο μας…»: Ο οποίος γάμος έγινε τουλάχιστον 20 χρόνια πριν, ως εκ τούτου κάθε σύγκριση είναι αν μη τι άλλο ατυχής.  

8.       Μπομπονιέρες / wedding favors: Λίγο μετά τον γάμο, κάποιος από τους τέσσερις γονείς θα πει «Θέλω περίπου 100 μπομπονιέρες για τη γειτονιά». Και είναι λογικό, θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά των παιδιών σας. Καλό είναι όμως, να έχετε ενημερώσει από πριν, ειδικά αν πρόκειται για έναν τόσο μεγάλο αριθμό (100;!).

9.       «Ειρήνη υμίν»: Πρόκειται για στερεότυπα που σίγουρα, ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες, συμβαίνει όμως και στις καλύτερες των οικογενειών, το να προκύπτουν διαφωνίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται σύμπνοια, συνέργεια και σε κάθε περίπτωση, αξίζει να υποχωρήσετε για το καλό των παιδιών σας. 

10.     Soundtrack: Είναι συνήθως μια πρωτοβουλία που παίρνουν οι μπαμπάδες. Πηγαίνουν στον dj «με τρόπο» και παραγγέλνουν Καλαματιανό, Τσάμικο ή Μπάλο. Μήπως όμως ο λόγος για τον οποίο οι παραδοσιακοί χοροί δεν βρίσκονται στην playlist, είναι επειδή δεν τους έχει ζητήσει το ζευγάρι;!

Διαβάστε επίσης

Οι 10 υπόχρεωσεις του κουμπάρου. 

Αιμιλία Κρητικού Atelier: Η νέα bridal συλλογή

Wedding Emergency Kit