You are here

Μαίρη Αυγερινοπούλου: Ανοίγουμε μαζί της μια μεγάλη κουβέντα για τις σχέσεις.

Με μια σπάνια εμπειρία στα media της χώρας, η Μαίρη Αυγερινοπούλου, σήμερα Social Life Editor του περιοδικού Down Town, ανοίγει τα χαρτιά της και την καρδιά της σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις σχέσεις, το πάθος, τα πάθη, την οικογένεια και το “για πάντα μαζί”.

Αυγερινοπούλου_2

Υπάρχει άραγε μία συμβουλή για να διατηρηθεί ζωντανή μια σχέση στο πέρασμα του χρόνου;

Δεν ξέρω αν είναι συμβουλή, όμως για να μπορέσει να κρατηθεί μία σχέση ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου, δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ το φλερτ μεταξύ του ζευγαριού. Αυτή η μαγική επικοινωνία του αγγίγματος, της ματιάς που σε κάνει μεμιάς να θυμάσαι – και μετά από πολλά χρόνια- γιατί ερωτεύτηκες τον άλλο. Να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου γιατί ερωτεύτηκες τον άλλο και να το ανασύρεις κάθε φορά που θα αισθάνεσαι πιο αδύναμος. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην χάνονται οι «ρόλοι». Άλλος της γυναίκας, άλλος του άνδρα. Οι άνθρωποι αλλάζουν και μοιραία αλλάζουν και οι σχέσεις. Ένα ζευγάρι για να παραμείνει μαζί αγαπημένο και με ζωντανό το ενδιαφέρον του , πρέπει να στέκει – όπως συχνά λέω- από την ίδια πλευρά του πεζοδρομίου, να έχει κοινό όραμα ώστε να παρακινεί ο ένας τον άλλο και να εξελίσσονται ταυτόχρονα.

Εσείς έχετε ένα καλά κρυμμένο μυστικό σχετικά με την επικοινωνία των ανθρώπων που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;

Στο πέρας των χρόνων έμαθα να προσέχω όχι μόνο τι μου λέει κάποιος αλλά και τον τρόπο που μου το λέει. Γιατί δεν μιλά μόνο το στόμα, αλλά και το σώμα και η έκφραση. Η κάθε στιγμή δεν είναι ίδια, όλοι δεν μπορούν να ακούσουν τα πάντα - ενδεχομένως ούτε τον ίδιο τους εαυτό. Πολύ συχνά μπαίνω «στα παπούτσια των άλλων» και σκέφτομαι πώς και γιατί αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο. Όμως όπως και να έχει αυτό που θέλω να επικοινωνήσω θα το κάνω γιατί πάνω από όλα θέλω να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου.

Έχετε ζήσει “μαζί” , έχετε γράψει, έχετε μελετήσει σχεδόν όλα τα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Είναι άραγε κάποιο που κατάφερε να κρατήσει το πάθος ζωντανό; Ποιο ήταν το μυστικό του;

Η αλήθεια είναι ότι έχω «συμπορευτεί» με αρκετές σχέσεις ζευγαριών της ελληνικής show biz. Άλλες που πραγματικά είναι δυνατές, άλλες που θέλουν να δείχνουν ότι είναι δυνατές, άλλες που απορείς γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα μαζί. Το πώς βιώνουν τη μεταξύ τους σχέση εκείνοι το γνωρίζουν καλύτερα όπως και το τι τους συνδέει. Αυτοί που έχουν δυνατές σχέσεις πάντως, θέλουν και είναι μαζί , δουλεύουν γι’ αυτό και δεν μένουν θεατές της ζωής τους.

Πώς αλλάζει το ζευγάρι όταν οι δύο γίνουν τρείς (ή τέσσερις) και πώς επανέρχεται η ισορροπία ανάμεσα στη γυναίκα και τον άνδρα;

Όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωή ενός ζευγαριού, όχι μόνον την αλλάζει, αλλά την επαναπροσδιορίζει. Ειδικά τον πρώτο χρόνο, που απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το μωρό και δεν ξέρεις ποτέ πώς θα λειτουργήσουν οι ορμόνες της κάθε γυναίκας. Αν θα περάσει επιλόχειο κατάθλιψη, αν θα ταλαιπωρηθεί με την εικόνα της, πώς θα νιώθει. Αυτό το διάστημα ο άνδρας πρέπει να γίνει «πατέρας» και των δύο: και της μαμάς και του παιδιού και να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια κυρίως στη σύντροφό του που πρέπει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε έναν ρόλο που δεν τον έχει «ξαναδιαβάσει». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και η γυναίκα θα γίνει μόνο μαμά και θα ξεχάσει το ρόλο της συντρόφου. Θα πρέπει να ξαναγίνει γυναίκα που θα φλερτάρει τον άνδρα της και θα κάνει όλα εκείνα που έκανε και πριν έρθει στη ζωή τους το παιδί. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν το ζευγάρι είναι καλά μεταξύ του, τότε η οικογένεια παραμένει μαζί και ενωμένη. Τα παιδιά έρχονται μένουν και φεύγουν για να ζήσουν τις δικές τους ζωές. Το ζευγάρι όμως παραμένει μαζί. Άρα η συνεχής φροντίδα του ενός προς τον άλλο είναι ένα πολύ βασικό εργαλείο για να λειτουργεί σωστά η σχέση.

Σε ποιο σφάλμα υποπίπτουν οι Ελληνίδες που τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο..σβήσιμο της φλόγας με το άλλο τους μισό;

Ότι γίνονται πολύ …μαμάδες. Άλλο η φροντίδα κι άλλο η ανάληψη όλων των ευθυνών και αποφάσεων που μοιραία κάποια στιγμή γίνεται ανυπόφορο βάρος. Όπως επίσης ότι θεωρώντας τη σχέση τους δεδομένη, αφήνονται. Κανείς δεν λάτρεψε καμμία απεριποίητη γυναίκα. Μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη συμπεριφορά, έχουν όμως και οι σύντροφοι, ας μην τα ρίχνουμε όλα στις γυναίκες, γιατί κι αυτοί πολλές φορές βολεύονται και μετά ψάχνουν να βρουν τη …χαμένη φλόγα.

Αν έπρεπε να δώσετε μια -και μόνο μία- ευχή (και κατάρα!) σε ένα ζευγάρι που παντρεύεται αύριο, τι θα του λέγατε;

Να προχωρούν με ανοιχτή καρδιά, να μην αντιμετωπίσουν το γάμο τους εφήμερα και να παλέψουν γι’ αυτόν. Αν ξεκινήσεις έναν γάμο με την «αρχή» -που είναι πολύ της μόδας στις μέρες μας -«ε άμα δεν πάει θα χωρίσω» το μόνο σίγουρο είναι ότι «θα χωρίσεις» γιατί δεν θα έχεις παλέψεις πολύ για να μην σου συμβεί αυτό. Γιατί αν έχεις παλέψει και σου συμβεί και ήσυχη θα έχεις τη συνείδησή σου ότι προσπάθησες αληθινά, κι αν υπάρχουν και παιδιά θα μπορείς να τα κοιτάς στα μάτια χωρίς να ντρέπεσαι και να αμφιβάλλεις για το ορθό της απόφασής σου. Άλλο ο χωρισμός δίχως παιδί και άλλος με παιδί. Δίνεις λόγο και σε κάποιον άλλο που δεν φταίει σε τίποτα.

Αυγερινοπούλου_1

Υπάρχει τελικά το “για πάντα μαζί”;

Ναι υπάρχει, για μένα τουλάχιστον υπάρχει. Θέλω να υπάρχει. Όταν γεμίζει η καρδιά σου, η ψυχή σου είναι ήρεμη, υπάρχει. Ό, τι κι αν συμβεί, αν ο ένας κρατά δυνατά το χέρι του άλλου, όλα μπορούν να ξεπεραστούν.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας με 3 λέξεις;

Αυτό θα ήθελα να μου το απαντήσετε εσείς. Αν πάλι επιμένετε θεωρώ ότι είμαι τίμια, ειλικρινής, πονόψυχη. Tελικά φαίνεται ότι είμαι και ρομαντική που δεν το είπα παραπάνω.

Σε τι λέτε πάντα yes i do;

Yes I do: Σε ό, τι μου γεμίζει την καρδιά, σε ό, τι κάνει τη ψυχή μου να λάμπει πιο πολύ από τα μάτια μου, στον γιο μου, στα ταξίδια, στον έρωτα, στη χαρά, τις μικρές και μεγάλες απολαύσεις.

Και σε τι no i dont;

Σε ό, τι μίζερο, λίγο, μικρόψυχο, θλιβερό, κακό, επιπόλαιο και ανούσιο. Σε ό, τι με σκοτεινιάζει. Επειδή, η ζωή μας δεν είναι πρόβα generale  οφείλουμε να ζούμε όσο πιο καλά μπορούμε τη κάθε στιγμή στην κάθε κατάσταση.

Τα παιδιά έρχονται μένουν και φεύγουν για να ζήσουν τις δικές τους ζωές. Το ζευγάρι όμως παραμένει μαζί.

Η Μαίρη Αυγερινοπούλου φοράει βελούδινη μαύρη τουνίκ 5226 (Celia Kritharioti), βελούδινη μαύρη zip culotte ckontova και κοσμήματα Πλατύραρχος.

Το πλούσιο βιογραφικό της περιλαμβάνει διευθυντικές θέσεις σε μερικά από τα πιο δυνατά Μέσα Ενημέρωσης της χώρας. Η ίδια ξεχωρίζει τα 20 και περισσότερα χρόνια στον ΑΝΤ1, τα 9 χρόνια στο περιοδικό HELLO! και τα 10 χρόνια που έκανε διεύθυνση στρατηγικής, επικοινωνίας και προβολής μεγάλων συναυλιών, όπως εκείνες των Rolling Stones, των Smashing Pumpkins, της Tina Turner και πολλών άλλων.

Credits

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Hair & Make up: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location: Hilton Athens

AYGERINOPOULOU

Η Μαίρη Αυγερινοπούλου φοράει βελούδινη μαύρη τουνίκ 5226 (Celia Kritharioti), βελούδινη μαύρη zip culotte ckontova και κοσμήματα Πλατύραρχος.

facebook: mary.avgerinopoulou

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από τη Μυρτώ Κάζη

 

Tags