You are here

Honeymoon tips: Do’s and Don’ts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γαμήλιο ταξίδι!

Μέσα στην έρημο των προετοιμασιών του γάμου, το ταξίδι του μέλιτος μοιάζει με όαση!

Μετά από μήνες -ή και χρόνια- πυρετωδών προετοιμασιών για τη μεγάλη μέρα, άγχος, αυστηρή διατροφή και κούραση, το ταξίδι του μέλιτος είναι παραπάνω από αναγκαίο! Τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε την κοινή σας ζωή μαζί με ένα ρομαντικό ταξίδι δυο σας που θα απαλλάξει από κάθε ίχνος στρες και κούρασης;

Ωστόσο, το ταξίδι του μέλιτος μπορεί εύκολα να γίνει το "μήλον της έριδος" αφού διαφωνίες για τον προορισμό ή το διαθέσιμο budget μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στο ζευγάρι, δημιουργώντας ένταση και αχρείαστο άγχος!

Η ομάδα του Yes I Do συγκέντρωσε όλα εκείνα που πρέπει αλλά και εκείνα που δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διοργάνωση του honeymoon προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

Do’s 

yesido-honeymoontips4.jpg

Γαμήλιο ταξίδι ναι. Αλλά πότε ;

Έχετε την επιλογή είτε να ταξιδέψετε αμέσως μετά το γάμο (σύμφωνα με την παράδοση) είτε να το αφήσετε για αργότερα. Από τη μία, το ταξίδι αμέσως μετά τον γάμο θα σας χαλαρώσει και θα σας ξεκουράσει. Από την άλλη όμως, αν περιμένετε λίγο καιρό θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα ή να αξιοποιήσετε τα γαμήλια δώρα στο budget.

Extra Yes I Do Tip : Ιδανικά καθυστερήστε το ταξίδι 1 ή 2 μέρες μετά το μυστήριο για να είστε πιο ξεκούραστοι. Ειδικά αν ο γάμος είναι Σαββατοκύριακο, η Δευτέρα ή η Τρίτη είναι ιδανικές μέρες για αναχώρηση, αφού οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι χαμηλότερες τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

Wander around :

Ο μήνας του μέλιτος συχνά και δικαιολογημένα συγχέεται με ξεκούραση και χαλάρωση. Παρόλα αυτά, αφιερώστε δύο ημέρες για δραστηριότητες (όπως extreme sports για τους τολμηρούς ή περιήγηση στα αξιοθέατα για τους πιο παραδοσιακούς) και μπείτε σε vacation mode για τις υπόλοιπες ημέρες.

Reviews, reviews και πάλι reviews!

Διαβάστε τις κριτικές του ξενοδοχείου, του δωματίου ή του σπιτιού πριν κάνετε την κράτηση και μην αφήσετε τις φωτογραφίες να σας ξεγελάσουν!

Mega Do...  

                                                                                                                                                                                                                                                                               

yes-i-do-honeymoon-tips5.jpg

Ξαφνιάστε τον σύντροφό σας. Προετοιμάστε μικρές εκπλήξεις, που δεν θα επιβαρύνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό, όπως πρωινό στο κρεβάτι ή ένα χαλαρωτικό μασάζ για δύο την ημέρα της άφιξής σας που θα ενθουσιάσουν τον σύζυγό σας.

Οργάνωση freak...                                                                                                                                                                                                                                      

yesido-honeymoon-tips5.jpg

                                                                                                                                                                                                                                      

Καλό θα ήταν να είστε προνοητικοί για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε έναν εξωτικό προορισμό για το ταξίδι σας, μην ξεχάσετε να κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια και μάλιστα πριν από τον γάμο. Επίσης, φροντίστε να κλείσετε από πριν, όχι μόνο το δωμάτιο, αλλά και τις δραστηριότητες που έχετε επιλέξει να κάνετε. Ιδανικά, ρωτήστε για τον καιρό τις ημέρες του ταξιδιού και προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Don’t’s 

Money make the world go round, the world go round, the world gο round!                                                                                                                                                                         

yesido-honeymoon-tips4.jpg

Πολλά ζευγάρια συγχέουν το γαμήλιο budget με εκείνο του honeymoon, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς «εκπτώσεις» στο ταξίδι του μέλιτος κάθε φορά που ο στολισμός της εκκλησίας ανεβαίνει κατά 200 ευρώ ή οι μπομπονιέρες βγαίνουν λιγάκι πιο ακριβές. Αναμφισβήτητα είναι το ταξίδι που θα αναπολείτε για όλη σας τη ζωή, αλλά αξίζει να χρεωθείτε υπερβολικά για έναν Instagram worthy προορισμό;

Μην βασίζεστε στα γαμήλια δώρα!

Το budget του honeymoon μπορεί να γίνει το ίδιο δυσβάσταχτο με αυτό του γάμου. Ωστόσο, τα γαμήλια δώρα που θα σας κάνουν συγγενείς και φίλοι, δεν είναι σίγουρο έσοδο στο οποίο μπορείτε να στηρίξετε το ταξίδι σας! Άλλωστε πολλές φορές χρειάζεται να εξοφλήσετε όλο το ποσό του ταξιδιού ένα μήνα πριν ώστε να εξασφαλίσετε καλύτερη τιμή. Θεωρήστε, λοιπόν, τα γαμήλια δώρα ως μία καλή «έκπτωση» που θα έρθει την ημέρα του γάμου.

Sales up to -80%

                                                                                                                                                                                                          

yesido-honeymoon-tips6.jpg

Συζητήστε με τον σύντροφό σας για το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε σκληρή οικονομία για έναν ολόκληρο χρόνο και μείνετε σε αυτό. Συνήθως οι μεγάλες εκπτώσεις στην τιμή συνεπάγονται με μεγάλες εκπτώσεις στην ποιότητα. Αντί να απογοητευτείτε με τις παροχές που δεν είχε το ξενοδοχείο ή την πισίνα που ήταν τελικά φουσκωτή, κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε με το budget που ήδη έχετε.  

Μην είστε εγωιστές!

Το ταξίδι του μέλιτος ανοίγει την αυλαία της κοινής σας ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο. Θυμηθείτε πως δεν μπορείτε να επιβάλλετε στον σύζυγό σας ένα ταξίδι γεμάτο surfing ή αναρρίχηση απλά επειδή αυτό αρέσει σε εσάς. Αποφύγετε τις συγκρούσεις επιλέγοντας δραστηριότητες που αρέσουν και στους δύο γεμίζοντας το ταξίδι σας με όμορφες στιγμές και με δραστηριότητες που αγαπάτε και οι δύο.

Φυσικά και όχι!

yesido-honeymoontips4.jpg

Εάν σας πέρασε από το μυαλό να προσκαλέσετε συγγενείς ή φίλους στο honeymoon, φυσικά ξεχάστε το! Το ταξίδι του μέλιτος είναι μία μοναδική ευκαιρία να απομακρυνθείτε από τους έντονους ρυθμούς του γάμου και της καθημερινότητας και να αφιερώσετε όλο σας το χρόνο σε εσάς και τον σύντροφό σας. Άλλωστε, θα περάσετε αρκετό χρόνο με τους συγγενείς κατά την προετοιμασία του γάμου.

Διαβάστε επίσης...

Πώς να παρατείνετε το μήνα του μέλιτος

Honeymoon Astrology 

10 συμβουλές μαμάδων προς τις κόρες τους πριν το γάμο

Από την Ελισάβετ Παπαντωνίου

Tags

Comments

Add new comment