You are here

music essentials: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το sound & lighting design ενός wedding party!

Επειδή το sound & lighting design ενός wedding party είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες, που μπορούν να το απογειώσουν ή και να το καταστρέψουν, συναντήσαμε τον expert του είδους, Ανδρέα Γιαννά, της music essentials και μας εκμυστηρεύτηκε όλα τα μυστικά για ένα επιτυχημένο γαμήλιο πάρτυ που θα θυμούνται όλοι!

DJ Andeas Giannas@ Alemagou mykonos photo credits elias kordeliakos

DJ Andeas Giannas in action @ Alemagou Mykonos, photo credits elias kordeliakos

Γιατί το sound & lighting design είναι τόσο σημαντικοί παράγοντες σε μια γαμήλια δεξίωση;

Είναι πράγματι πολύ σημαντικοί παράγοντες και είναι καλό ένα ζευγάρι να δίνει έμφαση στο κομμάτι αυτό. Ο σωστός φωτισμός μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει έναν χώρο! Εμείς στην music essentials έχουμε την δημιουργικότητα και το τεχνικό know-how να δημιουργήσουμε το κατάλληλο mood για κάθε εκδήλωση, από ρομαντικό φωτισμό με γιρλάντες, βαζάκια, παλέτες ζεστών χρωμάτων, μέχρι πιο party διάθεση με φωτορυθμικά και έντονους χρωματισμούς στην πίστα. Ο ήχος είναι εξίσου σημαντικός. Δουλεύουμε μόνο με τελευταίας τεχνολογίας premium εξοπλισμό, που με απλά λόγια σημαίνει άψογη ακουστική σε κάθε χώρο, και ηχεία μικρού όγκου άρα και  υψηλής αισθητικής. Ο εξοπλισμός και το προσωπικό της music essentials είναι επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας εξασφαλίσουν την άψογη εκτέλεση της εκδήλωσής σας, και το σημαντικότερο, χωρίς κανένα ατύχημα!

Wedding @ Grand Bretagne photo credits Penelope Photography

Turning Hotel Grand Bretagne blue for Wedding reception, photo credits Penelope Photography

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένα ζευγάρι για να αποφύγει τυχόν «λάθη»;

Τα λάθη που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι είναι να εμπιστευτεί τυφλά τον εξοπλισμό του κάθε χώρου καθώς και τον DJ που του προτείνουν. Σίγουρα είναι κατάλληλοι ώστε να διεκπεραιώσουν σωστά την κάθε εκδήλωση, αλλά εμείς στην music essentials διαθέτουμε βαθιά εμπειρία σε party γάμων και προσπαθούμε πάντα να αποδώσουμε κάτι personalized για το ζευγάρι που θα τους αντιπροσωπεύει! Επίσης, θα πρότεινα στο ζευγάρι να αφιερώσει χρόνο στον φωτισμό του χώρου. Μπορεί να ακούγεται basic και όχι τόσο exciting σε σχέση με άλλα κομμάτια της διοργάνωσης του γάμου,  αλλά πίστεψέ μας, έχουμε κάνει θαύματα χωρίς να απαιτείται και τεράστιο budget! Γενικά, προτείνουμε ατμοσφαιρικό φωτισμό με dimmers και συμβουλεύουμε να αποφεύγεται  ο διάχυτος και έντονος φωτισμός που μπορεί να κάνει «μέρα» όλη την εκδήλωση με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα.

DJ console

With music essentials, fun is guaranteed!

Ποιες είναι οι βασικές ερωτήσεις σε σχέση με τον ήχο και το φως που πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι στους υπεύθυνους ενός χώρου κοινωνικών εκδηλώσεων;

Πολλές!! Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνουν αρκετά τεχνικές αυτές οι ερωτήσεις...Θα έλεγα ότι το ζευγάρι θα πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσει αν ο εξοπλισμός είναι αγορασμένος πρόσφατα (που σημαίνει ότι είναι νέας τεχνολογίας) και σαφώς να μάθει τους κατασκευαστές (επώνυμες και licensed brands). Βέβαια, καταλαβαίνω ότι και να πάρει αυτές τις πληροφορίες το ζευγάρι, δεν θα μπορεί να τις αξιολογήσει γι’ αυτό λοιπόν προτείνω να ζητήσουν τις τεχνικές προδιαγραφές του χώρου και  να πάρουν μια δεύτερη γνώμη κάποιου εξειδικευμένου επαγγελματία στον τομέα αυτό, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι στον σωστό δρόμο!

Τι ακριβώς αναλαμβάνει η music essentials;

Η music essentials παρέχει ολοκληρωμένες, premium υπηρεσίες μουσικής, ήχου και φωτισμού για κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση.  H ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους DJs αλλά και επαγγελματίες τεχνικούς που θα πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε ιδέα ενός ζευγαριού! H μουσική επιμέλεια περιλαμβάνει DJ, livebands, solo artists, lighting design του χώρου, και  πάντα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Τι είναι λάθος και τι σωστό σε ό,τι αφορά τον φωτισμό και τον ήχο ενός γάμου;

Θεωρώ ότι τα ζευγάρια δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στον τομέα αυτό κατά την διάρκεια του planning. Οπότε θα έλεγα ότι θα μπορούσαν να το διερευνήσουν λίγο παραπάνω, γιατί ειδικά η μουσική (που συνεπάγεται και τον κατάλληλη εξοπλισμό) είναι καθοριστικής σημασίας για μια επιτυχημένη εκδήλωση που θα θυμούνται όλοι! Γι’ αυτό άλλωστε λέμε ότι στην music essentials is Where The Fun Stuff Begins!

Wedding @ Ciragan Palace, Istanbul

Wedding @ Ciragan Palace, Istanbul photo credits Manes Pangalos

Από τους γάμους που έχετε αναλάβει ως τώρα, ποιον ξεχωρίζετε και γιατί;

Eίναι τόσοι πολλοί και δυσκολεύομαι να διαλέξω!! Τον γάμο πέρσι στην Σύμη - φοβερό vibe και party από το ζευγάρι και τους καλεσμένους, σε ένα ειδυλλιακό αλλά απομακρυσμένο προορισμό με τον εξοπλισμό της music essentials να φτάνει στον χώρο στριμωγμένος σε ψαρόβαρκες των ντόπιων! Αχ και να έπεφτε τίποτα μέσα στην θάλασσα..! Αξέχαστος όμως θα μου μένει και ο γάμος στο Ciragan Palace της Κωνσταντινούπολης, όπου το dinner έγινε στη βεράντα του ξενοδοχείου πάνω στον μαγευτικό Βόσπορο, και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο ballroom του ξενοδοχείου, όπου είχε διαμορφωθεί όλο σαν club! Το πάρτυ κράτησε μέχρι το πρωί, παίζοντας μουσική στο πιο ωραίο DJbooth που έχω δουλέψει!

Wedding @ Symi - Ambient Lighting photo credits Nicky Economou

Ambient Lighting for Wedding @ Symi , photo credits Nicky Economou

music essentials

τηλέφωνο: +30 210 6197961

site: musicessentials.gr

facebook : Musicessentials

instagram: htmusic_essentials

 

Από την Εύα Ανυφαντή

Tags