You are here

Arte Cinematica :Δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, μια μοναδική αισθητική, ένας τέλειος γάμος. Ο δικός σου.

Yes I do Arte free press 7

Ο Άρης Νικολαϊδης και ο Κώστας Πέτσας είναι οι φωτογράφοι μας, οι φωτογράφοι του Yes I Do και σχεδόν ό,τι θα δεις στο πρώτο μας τεύχος είναι δικό τους. Γιατί; Γιατί πολύ απλά η αισθητική τους ήρθε και έδεσε με τη δική μας. Απλή, φωτεινή, αισιόδοξη, αθεράπευτα ρομαντική και πολλές φορές με δόσεις vintage, η ματιά τους είναι ακριβώς εκείνη που θα θέλαμε και στους δικούς μας γάμους, γι’αυτό άλλωστε όποια παντρεύεται από την ομάδα, αφού πει το “yes i do” ξέρει αυτομάτως πως μαζί της στην εκκλησία και το party θα έχει τον Κώστα και τον Άρη! Στο παρασκήνιο των δεκάδων φωτογραφίσεων (πραγματικά ακούραστοι και οι δύο, συχνά τελειώναμε αργάααα το βράδυ) που κάναμε για το free press τους ξεμοναχιάσαμε και τους ρωτήσαμε μικρά μυστικά για τη φωτογραφία και το βίντεο γάμου! Γιατί αν για ένα πράγμα είμαστε σίγουρες, είναι πως εκεί πρέπει πραγματικά να διαλέξεις μόνο τον καλύτερο.

“Η δουλειά του φωτογράφου και του βιντεογράφου σε έναν γάμο δεν είναι τόσο απλή όσο πολλοί μπορούν να υποθέτουν. Ο ρόλος του έχει αλλάξει πάρα πολύ με το πέρασμα των χρόνων. Πλέον και τα ίδια τα ζευγάρια αναζητούν πολλά παραπάνω στις φωτογραφίσεις αλλά και στο βίντεο του γάμου τους”, μας λένε ο Άρης και ο Κώστας και αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε κι εμείς πολύ καλά.

Yes I do Arte free press 11

Yes I do Arte free press 8

Η νέα εποχή του wedding photography

“Τα ζευγάρια σήμερα θέλουν τη λεγόμενη documentary φωτογράφιση. Τι εννοούμε με αυτό; Θέλουν πιο φυσικές πόζες και εκφράσεις που να μεταφέρουν το κλίμα της ημέρας καθώς επιζητούν και ένα κινηματογραφικό στήσιμο σε ό,τι αφορά το γαμήλιο album τους. Δεν επιθυμούν πλέον το «στημένο». Πέρα όμως από αυτό όλοι πλέον απολαμβάνουν και το next day photo-shooting, που θυμίζει φωτογράφιση περιοδικού. Στο βίντεο επίσης, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Οι φωτογράφοι δεν χρησιμοποιούν πια την παραδοσιακή ροή πλάνων και την απλή παράθεση σκηνών πάνω σε μια μουσική υπόκρουση, όπως ενδεχομένως γινόταν στα 80’s και 90’s.  Το βίντεο γίνεται πια κινηματογραφικό, χωρίς φλυαρίες δημιουργώντας ένα πολύ fun κλίμα απογειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το συναίσθημα.

Είμαστε θιασώτες της φράσης «content is king» και προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό εκεί που χρειάζεται για να βοηθήσει τη ροή της ιστορίας, και όχι για να κάνουμε επίδειξη αυτού του εξοπλισμού. Το βασικότερο βέβαια είναι ότι αντιμετωπίζουμε τον κάθε γάμο με το μεράκι και το ζήλο του εραστή της τέχνης."

Pre and After wedding photo-shooting - the new trend.

“Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν αυτούς τους τύπους φωτογράφισης. Συνήθως το pre wedding φωτογράφιση, που χρησιμοποιείται για την δημιουργία του βιβλίου ευχών, γίνεται αρκετό καιρό πριν το γάμο με ρούχα και concept  που παραπέμπουν στη θεματολογία και το concept που έχει επιλέξει το ζευγάρι. Από την άλλη το after wedding photoshooting γίνεται με το νυφικό και το κοστούμι του γαμπρού για το ζευγάρι σε κάποιο location της επιλογής τους.

Με την pre wedding φωτογράφιση θα έχετε το τέλειο βιβλίο ευχών!

Με την after wedding φωτογράφιση το ζευγάρι έχει την δυνατότητα να πάρει εξαιρετικές και πολύ stylish φωτογραφίες για το άλμπουμ του.

Yes I do Arte free press 2

Destination Weddings

“ Είναι πολύ συνηθισμένο πλέον τα τελευταία χρόνια οι destination weddings. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο φωτογράφος πρέπει να συζητήσει με το ζευγάρι όλα τα happenings, για τους χώρους αλλά και για τις τυχόν εκπλήξεις που μπορεί να έχουν για τους καλεσμένους τους. Πολλές φορές θα πρέπει να γίνει και ρεπεράζ για τεχνικούς λόγους. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις γάμων, είναι το next day shooting να γίνει ως pre – wedding , όπου όλα είναι πιο ήρεμα από την επόμενη μέρα του γάμου όπου το ζευγάρι πια «τα έχει δώσει κυριολεκτικά όλα»!

Yes I do Arte free press 3

Yes I do Arte free press 4

Extreme πράγματα συμβαίνουν;

Ναι φυσικά και συμβαίνουν και extreme πράγματα και καταστάσεις στο επάγγελμά μας. Χαρακτηριστικά έχουμε συναντήσει περίπτωση ζευγαριού, όπου μας ζήτησε να τους κάνουμε φωτογράφιση και κινηματογράφηση με τα ρούχα του γάμου τους ένα χρόνο μετά, γιατί είχαν μετανιώσει την επιλογή του φωτογράφου.

Yes I do Arte free press 1

 Yes I do Arte free press 10

Yes I do photο- shooting tips:

  1. Εξασφαλίστε από νωρίς το φωτογράφο για τον γάμο σας.
  2. Αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνετε τα ραντεβού σας με το φωτογράφο σας.
  3. Γνωρίστε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείτε, είναι σημαντικό να σας εμπνέουν εμπιστοσύνη.
  4. Δείτε ολοκληρωμένα δείγματα της δουλειάς τους, τόσο στο βίντεο, όσο και στη φωτογραφία.
  5. Αφήστε να σας προτείνουν καινούργια πράγματα για τον δικό σας γάμο, εξάλλου κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό.
  6. Ο γάμος δεν είναι πλέον φασόν! Μην περιμένετε από τον φωτογράφο να σας στείλει οικονομική προσφορά μέσω e-mail και να τον συναντήσετε για πρώτη φορά την ημέρα του γάμου.
  7. Δώστε ανάλογη βαρύτητα και στο βίντεο, μην το αφήνετε στην άκρη! Εκεί συχνά κρύβεται όλο το συναίσθημα!

Yes I do Arte free press 5

Yes I do Arte free press 6

Και μόλις χαμηλώσουν τα φώτα;

"Μόλις έχουν χαμηλώσει τα φώτα και έχει τελειώσει το πάρτι εκεί είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μας. Έχεις μπροστά σου έναν λευκό καμβά για να ζωγραφίσεις με την φαντασία σου και να αφηγηθείς με μοναδικό τρόπο κάθε φορά την ιστορία του κάθε ζευγαριού. Αν δεν το αισθανθείς και δεν το ζήσεις ο ίδιος, αν δεν βάλεις μέσα στην διαδικασία και ένα μέρος του εαυτού σου, τότε θα είναι απλά διεκπεραιωτικό."

Yes I do gr free press arte cinematica 1

Yes I do Info

Οι Arte Cinematica μπορεί να προέρχονται από πολύ διαφορετικούς χώρους, ο Άρης από το περιβάλλον της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης και ο Κώστας από τις θετικές επιστήμες και τον χρηματοοικονομικό κλάδο, έχουν όμως κοινή αισθητική προσέγγιση και λατρεία στην φωτογραφία αποδεικνύοντας έμπρακτα μέσα από τις δουλειές τους, ότι έχουν προχωρήσει τον τομέα της εικόνας ένα βήμα παρακάτω.

Yes I do gr free press arte cinematica 8

Yes I do gr free press arte cinematica 2

Στοιχεία επικοινωνίας Arte Cinematica

Site : www.artecinematica.com

Facebook : https://www.facebook.com/ArteCinematica

Όλες οι φωτογραφίες είναι από δουλειές των Arte Cinematica.

Μπορείς να διαβάσεις και ολόκληρη τη συνέντευξη και στο πρώτο #yesidogr_freepress

Από την Αργυρώ Γιακούμα

Tags