You are here

Penelopy Photography: Φωτογραφίες γεμάτες συναίσθημα & αυθεντικότητα

Creating a new era of emotions. Μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από τη γαμήλια φωτογραφία με τη φωτογράφο Πηνελόπη Χριστοδουλίδη

Συναισθηματικές, αυθεντικές, φωτεινές, εναλλακτικές, αέρινες. Έτσι χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες της η Πηνελόπη Χριστοδουλίδη ή αλλιώς Penelope-photos και δεν θα μπορούσε να μας βρει περισσότερο σύμφωνους. Μόλις τη γνωρίσεις διακρίνεις μια απίστευτη ψυχραιμία και έναν επαγγελματισμό που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τις, γεμάτες φως και συναίσθημα, φωτογραφίες της. Μαζί της μιλήσαμε για όλα όσα αφορούν το κεφάλαιο Φωτογραφία Γάμου και σίγουρα μάθαμε πάρα πολλά!

Πηνελόπη, πώς προέκυψε η ενασχόληση με τη φωτογραφία στη ζωή σου;

Από μικρό παιδί αγαπούσα τη φωτογραφία και χρησιμοποιούσα φωτογραφική μηχανή σε κάθε ευκαιρία. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα με μεγάλη μου χαρά ότι αυτό που λάτρευα μπορούσα να το ακολουθήσω και σαν επάγγελμα! Όταν τελείωσα τις σπουδές μου εργάστηκα για 14 χρόνια σε περιοδικά και εν συνεχεία ασχολήθηκα με το κομμάτι του γάμου και της οικογένειας που πάντα με εξέφραζε. Στο ταξίδι αυτό τα τελευταία 8 χρόνια βρίσκεται δίπλα μου ο άντρας μου, ο Αντώνης, κι έτσι η κοινή μας αγάπη για τη φωτογραφία μάς ολοκληρώνει.

yes-i-do-penelope-escape-9.png

Τι είναι εκείνο που τελικά θα κάνει φωτογραφικά ενδιαφέρων έναν γάμο;

Τα έντονα συναισθήματα και ο δυναμισμός στην έκφραση της αγάπης του ζευγαριού. Η επιλογή του μέρους φυσικά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για ένα όμορφο αποτέλεσμα. Προσωπικά, μαζί με τον σύζυγό μου, έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα φυσικά τοπία γιατί προσφέρουν απλόχερα την ελευθερία που αναζητούμε στις εικόνες μας.

Στο Yes I Do τονίζουμε πολύ στα ζευγάρια ότι ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε έναν γάμο οφείλεται στις φωτογραφίες και στο γαμήλιο πάρτι. Γιατί;

Γιατί οι όμορφες φωτογραφίες από τη μέρα του γάμου είναι αυτό που «μένει», σαν χειροπιαστή ανάμνηση, για να θυμίζει στο ζευγάρι και στους δικούς τους ανθρώπους όλες τις ευτυχισμένες στιγμές που έζησαν. Είναι οι αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πάντα. Το γαμήλιο πάρτι σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο σε έναν πετυχημένο γάμο γιατί είναι η κορύφωση της σημαντικής μέρας του ζευγαριού και μια γιορτή χαράς για όλους.

Ποια είναι τα ζευγάρια που σε εμπνέουν;

Τα ζευγάρια με τα οποία ταιριάζουμε έχουν σαν βασικό θεμέλιο την αυθεντικότητα. Θα φέρω ένα παράδειγμα για να σας εξηγήσω πώς το έχω στο μυαλό μου. Όλα μας τα ζευγάρια θέλουμε να εκφράζουν την προσωπικότητά τους και ό,τι ακριβώς νιώθουν, χωρίς να μπαίνουν σε ρόλο ηθοποιού ή μοντέλου. Επίσης, το χιούμορ είναι ένα βασικό συστατικό για να νιώθεις ότι μιλάς την ίδια γλώσσα, ενώ μας εξιτάρει η εναλλακτική σκέψη και οι άνθρωποι που τολμούν κάτι καινούργιο.

yes-i-do-penelope-escape-10.png

Τι θυμάσαι χαρακτηριστικά από τους γάμους που έχεις αναλάβει;

Το υπέροχο στο επάγγελμά μας είναι ότι γνωρίζουμε συνέχεια διαφορετικούς χαρακτήρες και μέρη. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει σαν χαρακτηριστικό είναι η απερίγραπτη ξεγνοιασιά που νιώθουν όλοι, όταν ένας γάμος γίνεται σε νησί και γενικότερα μακριά από την πόλη. Αυτό που αγαπάμε, όταν συμβαίνει, είναι το δέσιμο και η οικειότητα που έχουμε με το ζευγάρι και τους δικούς του ανθρώπους στο τέλος της μέρας, η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και που μοιράζονται μαζί μας τις τόσο προσωπικές τους στιγμές.

Τι συμβουλεύεις συνήθως τα ζευγάρια να προσέξουν φωτογραφικά;

Πάντα συμβουλεύουμε τα ζευγάρια μας να επιλέγουν η ώρα του μυστηρίου να είναι τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν από τη δύση του ηλίου, για να υπάρχει φυσικό φως κατά τη διάρκειά του, αλλά και για τη φωτογράφισή τους. Να απολαύσουν τον γάμο τους, να αφεθούν στη στιγμή και να το νιώσουν όσο πιο έντονα γίνεται, γιατί τα αληθινά συναισθήματα είναι αυτά που κάνουν όμορφη μία φωτογραφία.

Ξεφυλλίζοντας το υπέροχο portfolio σου μου τράβηξε την προσοχή το φως που λούζει τις φωτογραφίες σου. Πόσο δύσκολο είναι αυτό δεδομένου ότι πρόκειται για live και όχι «στημένα» γεγονότα;

Μας αρέσουν οι φωτεινές και αέρινες φωτογραφίες γιατί λατρεύουμε να φωτογραφίζουμε με φυσικό φως. Το φως μάς προσδίδει ζεστασιά και θετική αύρα. Καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τη ροή του γάμου, σίγουρα έχει έναν βαθμό δυσκολίας γιατί ό,τι συμβαίνει σε έναν γάμο έχει μια μοναδικότητα και οι ρυθμοί είναι έντονοι, αλλά πάντα καταφέρνουμε να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον.

Πότε καταλαβαίνεις ότι ένα ζευγάρι έχει τις φωτογραφίες του γάμου που ονειρευόταν;

Όταν βλέπουμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους τη στιγμή που τους παραδίδουμε τις φωτογραφίες και όταν διαβάζουμε τα email των ζευγαριών μας που ζουν στο εξωτερικό. Η χαρά τους είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούμε να πάρουμε!

Ποιες λήψεις δεν πρέπει να λείπουν από κανένα wedding album;

Θεωρούμε ότι η προετοιμασία του ζευγαριού είναι απαραίτητη σε ένα άλμπουμ γιατί είναι μια πολύ σημαντική στιγμή της ημέρας και εμπεριέχει έντονα συναισθήματα, όπως και οι λήψεις που αφορούν το ζευγάρι από τη φωτογράφισή του.

Aν έπρεπε να περιγράψεις τις φωτογραφίες σου με 5 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

- Συναισθηματικές

- Αυθεντικές

- Φωτεινές

- Εναλλακτικές

- Αέρινες

Σε τι λες Yes I Do και σε τι No I Don't ;

Yes I do lοοove positive energy.

No I don’t want to stop finding reasons to smile.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

yes-i-do-penelope-_photography.jpg

Διαβάστε επίσης...

Ρεπορτάζ αγοράς: Οι top επιλογές για το μήνα Ιούλιο 

Wedding emergency kit 

Κουμπάρα: αυτές είναι οι βασικές απορίες σας

Tags

Comments

Add new comment