You are here

Πώς θα επιλέξετε φωτογράφο για τον γάμο σας από τον Χρήστο Κοσμά.

Επειδή όλοι γνωρίζουμε πως η επιλογή φωτογράφου δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, ο φωτογράφος Chris Kosmas εξηγεί αναλυτικά ποια είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να έχετε τα πλάνα που ονειρεύεστε!

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην οργάνωση του γάμου σας είναι η επιλογή του σωστού φωτογράφου, με τον οποίο θα συνεργαστείτε για το καλύτερο αποτέλεσμα των οπτικών αναμνήσεων, που θα κρατήσετε για πάντα έπειτα από τη μεγάλη μέρα. Ο φωτογράφος είναι ο άνθρωπος-κλειδί που θα αποτυπώσει όλες τις όμορφες στιγμές σας, γι’ αυτό φροντίστε να επιλέξετε τον καλύτερο επαγγελματία, με κριτήριο την ποιότητα της δουλειάς του, τη συνέπειά του και το κατά πόσο ταιριάζει η αισθητική σας με τη δική του.

Για να μην αγχωθείτε και για να καταλήξετε στον κατάλληλο άνθρωπο, σας παρουσιάζω έναν οδηγό με τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε, πριν αποφασίσετε ποιος θα είναι ο φωτογράφος σας.

epilogi_fotografou_i_kosmas_chris4

Δυνατά πορτρέτα. Ένα από τα βασικά ζητούμενα από κάθε φωτογράφιση γάμου είναι να έχετε καρέ που να αποτυπώνουν την ευτυχία στο πρόσωπό σας. Εκείνη τη μέρα νιώθετε πιο λαμπερές από ποτέ- το ίδιο και ο σύντροφός σας- και αυτή η ξεχωριστή ομορφιά θέλετε να καταγραφεί με τον καλύτερο τρόπο. Δώστε βάση, λοιπόν, στα πορτρέτα που έχει τραβήξει κάθε υποψήφιος φωτογράφος σε προηγούμενες συνεργασίες του. Το πώς αξιοποιεί το διαθέσιμο φως και ο τρόπος που αναδεικνύει τις γραμμές των προσώπων είναι πράγματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αμέσως αν πρόκειται για έναν επαγγελματία που μπορεί να αναδείξει τα κοντινά πλάνα σας.

epilogi_fotografou_i_kosmas_chris2

Καλλιτεχνική φωτογράφιση αξεσουάρ. Η επιμονή στην αποτύπωση των στιλιστικών λεπτομερειών που έχετε επιλέξει στο νυφικό, τα αξεσουάρ και τα προσκλητήριά σας δε διακρίνει όλους τους φωτογράφους. Επειδή, όμως, το σύνολο της εικόνας του γάμου σας καθορίζεται από κάθε τι που έχετε επιμεληθεί με το προσωπικό σας γούστο, σίγουρα κάνει μεγάλη διαφορά να βρείτε έναν επαγγελματία που θα αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη να συνδυάσει τα νυφικά και γαμπριάτικα ρούχα και κοσμήματα με στοιχεία από τη διακόσμηση του σπιτιού σας και τον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα βέρες τοποθετημένες πάνω στα Προσκλητήρια Γάμου  είναι μία μόνο από τις εμπνευσμένη ιδέες για μία πρωτότυπη καλλιτεχνική φωτογράφιση με στιλ.

epilogi_fotografou_i_kosmas_chris3

Έξυπνες νυχτερινές λήψεις. Αν η φωτογράφισή σας μετά το μυστήριο  γίνει,  σε νυχτερινή ώρα- ή τουλάχιστον την ώρα που ο ήλιος δύει- υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα πλάνα σας να βγουν σκοτεινά. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αναζητήστε στο portfolio κάθε φωτογράφου τις βραδινές λήψεις του, ώστε να έχετε εικόνα του τρόπου με τον οποίο αξιοποιεί το τεχνητό φως, για καλύτερο αποτέλεσμα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες αυτές μπορείτε να εντοπίσετε μικρά tips που ακολουθεί ο κάθε φωτογράφος και κάνουν τη διαφορά.

epilogi_fotografou_i_kosmas_chris1

Ικανότητα φωτογράφισης υπό αντίξοες συνθήκες. Σίγουρα θέλετε όλα να κυλήσουν καλά τη μέρα του γάμου σας, χωρίς απρόοπτα που να σας χαλάσουν οποιαδήποτε στιγμή. Επειδή, όμως, το ενδεχόμενο να ξεσπάσει μία ξαφνική μπόρα, για παράδειγμα, είναι πιθανό, προνοήστε να έχετε επιλέξει έναν φωτογράφο που φαίνεται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο του, ακόμα και σε συνθήκες που ίσως να δυσχεραίνουν το έργο του. Εάν εμπιστευθείτε έναν έμπειρο επαγγελματία και αφεθείτε ελεύθεροι, είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα έχετε τις πιο ατμοσφαιρικές φωτογραφίες που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Μία ρομαντική φωτογράφιση υπό βροχή ίσως και να είναι ένα δώρο για εσάς.

epilogi_fotografou_i_kosmas_chris5

Ένας φωτογράφος που «βλέπει» πίσω από το προφανές. Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν έναν φωτογράφο με καλλιτεχνική ματιά είναι η ικανότητά του να εντοπίζει κάθε σημαντική λεπτομέρεια, ακόμα και πίσω από το προφανές, και να την αποτυπώνει, ώστε να δώσει συναισθηματικές και καλαίσθητες φωτογραφίες. Το παιχνίδι των σωμάτων που χορεύουν ή αγκαλιάζονται ή η ρομαντική ατμόσφαιρα που προκύπτει από μία φωτεινή λεπτομέρεια σε ένα σκοτεινό σκηνικό μπορούν να πουν πολλά για την ιστορία αγάπης σας. Αναζητήστε, λοιπόν, τον εμπνευσμένο επαγγελματία που μπορεί να σας χαρίσει τέτοια πλάνα, μακριά από τα τετριμμένα.

Kosmas Chris Photography

Αχιλλέως Κύρου 76, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Παντανάσσης 6, Πάτρα

Τηλ. ραντεβού 6937-832.274

Site:http: kosmaschris.gr

Facebook: gallerykosmas

Instagram: kosmas_chris_photographer

Από τον Χρήστο Κοσμά

Tags