You are here

Bride to be? Όλα όσα θα πρέπει ή θα εύχεστε να ξέρετε πριν το γάμο σας.

Για να είναι ένας γάμος πετυχημένος, δεν αρκεί να παραδοθούν στην ώρα τους οι μπομπονιέρες και το νυφικό, να κυλήσει ομαλά η δεξίωση και όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Αυτό που έχει κυρίως σημασία, είναι το ζευγάρι που παντρεύεται να απολαύσει και να χαρεί τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Κι επειδή καλώς ή κακώς, το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας το επωμίζονται παραδοσιακά οι νύφες, εκείνες «κινδυνεύουν» πιο άμεσα από το να χάσουν την ουσία. Για όλες τις μελλόνυμφες λοιπόν, καταγράψαμε τα «dessous»του γάμου, που καλό είναι να έχουν υπόψιν.

must-know-before-1

Μεγάλες προσδοκίες: Μην περιμένετε να συμβεί κάτι εξωπραγματικά εντυπωσιακό, να βρείτε το ένα και μοναδικό νυφικό που δεν υπάρχει αντίστοιχο ή να έχετε μπομπονιέρες και μπουφέ που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας. Ο σκοπός δεν είναι ο γάμος να μείνει στην «παγκόσμια» ιστορία, αλλά χαραγμένος στη δική σας προσωπική μνήμη ως ο «γάμος των ονείρων σας». Για αυτό κρατήστε «μικρό καλάθι» και μην σας πιάνει μεγαλομανία. Άλλωστε οι μεγάλες προσδοκίες δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.

must-know-before-2

Αμφιβολίες: Να είστε σίγουρη για τις επιλογές σας και να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στην κρίση σας. Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας αμφιβάλλοντας μονίμως για τη παραμικρή απόφαση. Το θέμα είναι να είστε συνεπής στο χρονοδιάγραμμα, στον προϋπολογισμό και στις επιθυμίες εκείνης της στιγμής.

must-know-before-3

Υγεία πάνω απ’όλα: Μια νύφη για να είναι όμορφη πρέπει πρωτίστως να είναι υγιής. Αφυδατωμένο δέρμα, μαύροι κύκλοι, πρησμένα πόδια, θαμπά μαλλιά, δεν θυμίζουν εικόνα μιας μελλόνυμφης γυναίκας. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας, δεν είναι καλό ούτε για εσάς την ίδια και φυσικά ούτε για τη σχέση σας…

must-know-before-4

Οι γνώμες των άλλων…αφορούν τις ζωές των άλλων και όχι τη δική σας. Ο γάμος είναι ένας προσφιλές θέμα για το οποίο όλοι έχουν άποψη. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν και κάτι να «πουν». Εφαρμόστε ό,τι και στην υπόλοιπη ζωή σας. Πείτε «ευχαριστώ» και διαγράψτε αμέσως τις περιττές πληροφορίες.

must-know-before-5

Λεπτομέρειες: Ναι, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, αρκεί να μη μένει κανείς μόνο σε αυτές και χάνει την ουσία.

must-know-before-6

Focus στον εαυτό σας: Προτεραιότητα έχετε εσείς και ο γάμος σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να μιλάτε για αυτό όσο θέλετε, να χαίρεστε, να ενθουσιάζεστε, να ασχοληθείτε με εσάς - αρκεί αυτό να μη γίνεται σε βάρος των άλλων.

must-know-before-7

Μην αφήνετε στην τύχη τους τις φωτογραφίες του γάμου: Κι όμως, εκείνη τη στιγμή δεν θα έχετε όσο χρόνο νομίζετε για να δοκιμάσετε πόζες και να πειραματιστείτε. Πρέπει να είστε προετοιμασμένη.

must-know-before-2

Μην το παρακάνετε: Μέτρον άριστον. Στον γάμο, στις σχέσεις, στη δουλειά, στον γάμο σε όλα. Δεν είναι τυχαία μια από τις πιο γνωστές ρήσεις των αρχαίων Ελλήνων.

must-know-before-1

Συνεργαστείτε: Υπάρχει ένας ολόκληρος ετοιμοπόλεμος «στρατός» από μαμάδες, θείες, ξαδέλφες, φιλενάδες, συναδέλφους. Εκμεταλλευτείτε τον σωστά. Συνεργαστείτε, δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, κάντε σωστή ανάθεση εργασιών και μη τους φέρεστε αυταρχικά. Βρίσκεστε στο ίδιο στρατόπεδο!

wed-must-know-plus

Μην τα φτιάξετε όλα μόνη σας: Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για DIY προσκλητήρια, μπομπονιέρες, wedding favors, στολισμό, νυφικές κομμώσεις. Οι οδηγίες όμως, όσο ακριβείς κι αν είναι δεν μπορούν να μας μετατρέψουν σε επαγγελματίες από τη μια στιγμή στην άλλη. Ναι, είναι ωραίο να φτιάξετε κάτι από όλα αυτά όλες μαζί, αλλά όχι όλα. Αφενός δεν προλαβαίνετε, αφετέρου δεν είναι η δουλειά σας!

Inspiration by theknot.com & pinterest

Από την Εύα Ανυφαντή

 

 

 

 

Tags