You are here

Τέτη Χαρίτου: νυφικά με minimal αισθητική και statement πινελιές

Η αγάπη της για τη μόδα και το αίσθημα της δημιουργίας την οδήγησαν αρχικά στη δημιουργία της δικής της επιχείρησης. Έπειτα από σπουδές και προϋπηρεσία στον επιχειρηματικό κλάδο, αποφασίζει να σπουδάσει σχέδιο μόδας και σήμερα να συγκαταλέγεται στις πιο αγαπημένες σχεδιάστριες όλων των brides to be. Ας γνωρίσουμε την Τέτη Χαρίτου και τα νυφικά της.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα «λάθη» που κάνει η Ελληνίδα νύφη κατά την επιλογή του νυφικού της;

Θεωρώ πως η αγορά του νυφικού έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που η μόδα εξελίσσεται και σαφέστατα έχει εξελιχθεί και το στυλ των Ελληνίδων, στο νυφικό πάμε με πολύ αργά βήματα. Το μεγαλύτερο, κατά την δική μου πάντα άποψη, λάθος της εκάστοτε νύφης είναι η υπερβολή. Επειδή είναι το ΕΝΑ το μοναδικό φόρεμα που θα βάλει παρασύρεται πως πρέπει να είναι φορτωμένο. Αντίθετα η νύφη πρέπει να βγάζει αρχοντιά, και class. Στοιχεία που αρμόζουν στην περίπτωση εκφράζοντας σεβασμό στον όμορφο θεσμό του γάμου. Τέλος ένα ακόμη λάθος είναι οτι η νύφη επηρεάζεται απο το περιβάλλον της με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην καταλήγει στην δική της επιλογή νυφικού που την εκφράζει.

Teti Charitou 1

Teti Charitou 2

Τι είναι εκείνο που εσείς συμβουλεύετε τις υποψήφιες νύφες στην επιλογή του νυφικού τους κατά τη διάρκεια των προβών σας;

Η εκάστοτε νύφη πρέπει να είναι και να νιώθει ο εαυτός  της μέσα στο νυφικό, να είναι άνετη έτσι ώστε να μπορεί να χαρεί στο έπακρο την μέρα εκείνη του γάμου της, τα υφάσματα του νυφικού της να ειναι υψηλης ποιότητας και το σχέδιο να αναδεικνυει τα καλά σημεία του κορμιού της.

Φέτος τι τάσεις επικρατούν στο κομμάτι του νυφικού και τι θα μας απασχολήσει στο μέλλον;

Τα νυφικά δεν έχουν μόδα.Είναι κλασικά κομμάτια υψηλής ραπτικής όπου επιρεάζονται από το στυλ της κάθε εποχής. Οι τάσεις τα τελευταία χρόνια έιναι πιο minimal γραμμές με fashion statement details. Η μόδα επηρεάζεται από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, συνεπώς νομίζω πως στο μέλλον θα αναζητήσουμε περισσότερο τον μινιμαλισμό και τα φυσικά υλικά.

Teti Charitou 3

Teti Charitou 4

Τι είναι εκείνο που σας εμπνέει για τις δημιουργίες σας;

Επηρεάζομαι απο τα πάντα και έτσι αντλώ την έμπνευση μου. Από μία γυναίκα στον δρόμο, μια ταινία μέχρι και έναν πίνακα ζωγραφικής. Η έμπνευση για μένα έρχεται από  την ομορφιά που μπορείς να ανακαλύψεις στη ζωή ακόμα και μέσα απο τις δυσκολίες της.

Teti Charitou 5

Teti Charitou 6Ποια τα υλικά που χρησιμοποιείτε και ποιο το αγαπημένο σας;

Οι πολυτελείς υφές, όπως γαλλικές δαντέλες chantilly και guipure, ολομέταξες μουσελίνες, φίνα ντελικάτα τούλια, είναι μόνο μερικά από τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε. Οι σειρές μας είναι Limited Edition με την δυνατότητα τροποποίησης & εφαρμογής στον κάθε ένα ξεχωριστά. Όλες  οι συλλογές  κατασκευάζονται εξ’ολοκλήρου στην  Ελλάδα, και πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στο χέρι. Λατρεύω να χρησιμοποιώ πολυτελής υφές. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με φυσικά υλικά όπως το μετάξι που προσδίδουν ένα φίνο αποτέλεσμα στο σχέδιο. Το ύφασμα είναι πολύ σημαντικό, έχει χαρακτήρα και σε καθοδηγεί στο πώς θα του συμπεριφερθείς.

Teti Charitou 7

Teti Charitou 8

Παρατηρήσαμε ότι έχετε μια απίστευτη ποικιλία επιλογών στα bridal dresses και ότι η κάθε συλλογή έχει το δικό της χαρακτηριστικό όνομα. Θα ήθελα να μας δώσετε ένα χαρακτηριστικό για κάθε συλλογή: α) ALEA β) NIMERTIS γ) THETIS δ) MELIT  και για την καινούργια σας που ονομάζεται  Butterflies.

Οι bridal collections έχουν πάρει τα ονόματά τους από τις νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Η κολεξιόν ALEA έχει έναν fashion χαρακτήρα, η NIMERTIS έναν πιο ρομαντικό η THETIS εκφράζει το femme fatale και η MELITI το διαχρονικό classic. Η τελευταία μας κολεξιόν, η Butterflies και έχει έναν πιο fashion statement χαρακτήρα.

Διαβάσαμε για την 7-point Fit Profile υπηρεσία σας καθώς και την υπηρεσία styling και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε, θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτές;

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Αρχικά κλείνουμε ένα ραντεβού ώστε να συζητήσουμε ακριβώς για το είδος ενδύματος που ενδιαφέρεται ο πελάτης μας. Αφού καταλήξουμε, ακολουθούμε την 7-point Fit Profile διαδικασία που έχουμε αναπτύξει η οποία και μας βοηθάει να αποτυπώσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σώματος επισημαίνοντας τα θετικά σημεία που χρειάζεται να αναδείξουμε, καθώς και την επιλογή χρωμάτων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε νύφη.Έτσι δημιουργήσουμε το ατομικό profile το οποίο διατηρούμε εφ’ορου ζωής σε προσωπικό folder και θα είναι πάντα η βάση κάθε νέας παραγγελίας.Μας αρέσει να αναπτύσσουμε μία σχέση ζωής με τους πελάτες μας καθώς σεβόμαστε την προτίμηση τους σε εμάς.Επιπλέον υπάρχει υπηρεσία styling με κομμωτή και μακιγιέρ, όπου κατά τη διάρκεια των προβών του ενδύματος ή του νυφικού, είμαστε σε θέση να κάνουμε και πρόβα στα μαλλιά και στο μακιγιάζ δίνοντας το τελικό αλλά ταυτόχρονα και το καλύτερο αποτέλεσμα για εκείνη την ξεχωριστή στιγμή.

Teti Charitou 9

Teti Charitou 10

Ας μιλήσουμε λίγο και για το γαμπρό μιας και σχεδιάζετε tailor made κομμάτια και για εκείνον. Τι πρέπει να προσέχουν οι γαμπροί στην επιλογή του κοστουμιού τους και φέτος τι να αποφύγουν;

Οι αντρικές συλλογές μας είναι bespoke tailormade χειροποίητα κοστούμια.Οι γραμμές στα αντρικά κοστούμια έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, είναι πιο κοντά στο σώμα και το κολακεύουν καλύτερα.Σαφέστατα ένας γαμπρός πρέπει να προσέχει την γραμμή του κοστουμιού καθώς και την ποιότητα των υφασμάτων.

Teti Charitou 11

Teti Charitou 12

Σε τι λέτε Yes I do και σε τι No I don’t ;

Yes I do λέω σε μια καινουρια ιδέα, στην καινοτομία σε όλους τους τομείς, στην επίμονη προσπάθεια, στη σκληρή δουλειά , στην αγάπη, στα όνειρα στην αλληλεγγύη για τον συνάθρωπο.

No I don’t λέω σε όλους όσους τα παρατάνε, που σκύβουν το κεφάλι στις δυσκολίες και που δεν προσπαθούν αρκετά.

Teti Charitou 13

Teti Charitou 14

Tags